coronavirus-tilburg

Lichtpuntje: verspreiding coronavirus lijkt af te remmen

De verspreiding van het coronavirus lijkt iets af te remmen. Dat vertelde directeur Jaap van Dissel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanochtend in de Tweede Kamer.

Minder ziekenhuispatiënten

Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis moet worden opgenomen, loopt sinds een aantal dagen terug. Mogelijk komt dit door de maatregelen die het kabinet twee weken geleden heeft afgekondigd: eerst het advies om geen handen meer te schudden, waarna een verbod op bijeenkomsten met meer dan honderd mensen en advies om thuis te werken, volgden.

Positieve trend

Volgens Van Dissel is de exponentiële groei waarschijnlijk tot staan gebracht. Wel benadrukte hij dat de mate waarin mensen zich aan de maatregelen houden een grote rol spelen. “Het is gevoelig voor gedrag, maar vooralsnog is er een positieve trend.”

Testen

Er zijn tot nu toe 38.000 testen uitgevoerd in Nederland, maar dat zegt volgens het RIVM niet veel over de verspreiding van de ziekte. De testen worden met name gedaan bij zorgpersoneel, mensen uit risicogroepen en ziekenhuispatiënten. Gemiddeld worden er 2000 mensen per dag getest.

Bron: RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen