de slimste mens

Kijkers onder de indruk van eindspel De Slimste Mens: ‘Beste finale ooit’

Afgelopen donderdag keken maar liefst 1,7 miljoen mensen naar De Slimste Mens. Het eindspel zorgde ervoor dat veel van hen op het puntje van hun stoel zaten.

Afgelopen donderdag keken maar liefst 1,7 miljoen mensen naar De Slimste Mens. Het eindspel zorgde ervoor dat veel van hen op het puntje van hun stoel zaten.

Finale

In de uitzending was te zien hoe Marieke van de Zilver, Roel Maalderink en Khalid Kasem de strijd met elkaar aangingen. Uiteindelijk werd Marieke ‘de slimste van de dag’, waardoor de twee mannen het tegen elkaar op moesten nemen in het eindspel.

Aan het einde slaagde Khalid erin om op zo’n twee seconde voor het einde het goede antwoord te noemen: ‘Nationaal Olympisch Comité’. Dit betekende verlies voor Roel. Een bloedstollende finale.

‘Bloedfanatiek’

In een interview met AD vertelt Roel dat hij er zelfs een nacht wakker van heeft gelegen. “Ik weet het, het is een spel, maar ik werd er bloedfanatiek van. Ik heb na die verloren eindstrijd de hele nacht zoiets gehad van: had ik maar… Je bent zo dichtbij.”

Het scheelde ook maar heel weinig of hij had de winst te pakken. “Bij de vragen over George Bush, tijdens het onderdeel Collectief Geheugen, had ik alleen maar ‘Saddam Hoessein’ hoeven zeggen”, aldus Roel. “Of als ik vlak ervoor ‘pas’ had gezegd dan zou Marieke er bij een goed antwoord weliswaar 50 seconden bij hebben gekregen, maar ik zou dan toch hebben gewonnen. Ook had ik op mijn laatste finale-vraag ‘centrale bank’ in plaats van ‘nationale bank’ moeten zeggen.”

Roel is het met de kijkers eens dat de finale een van de spannendste ooit was. “Khalid en Marieke zijn super goed. We waren met z’n drieën goed. Het laatste stukje van dat ‘collectief geheugen’ was met name bloedstollend.’’

‘Beste finale ooit’

Op Twitter werd vol lof gereageerd op de aflevering. “De beste finale ooit”, als we veel kijkers moeten geloven.

Bron: AD
Foto: KRO-NCRV

Lees ook: Bibian Mentel: ‘Ziekte heeft ons huwelijk alleen maar sterker gemaakt’