Ontwerp Zonder Titel 2020 03 30t104231.740

De Posjes van Helemaal het Einde! reageren op coronacrisis: ‘Het is ruk’

De familie Pos werd bekend van hun deelname aan het televisieprogramma ‘Helemaal het Einde!’. Op Instagram vertellen zij openhartig over de coronacrisis.

“Wat een weken jongens, hoe kan de wereld in zo’n korte tijd op z’n kop staan?”, schrijft de familie. “We willen het samenvatten als helemaal: ruk. Want dat is het. Voor de mensen die het virus hebben opgelopen. Voor iedereen in de zorg en anderen werkzaam in vitale beroepen. Voor alle ondernemers, de motor van de economie. Voor kinderen die niet naar school kunnen. Voor werknemers die naar hun werk moéten en vrezen voor hun baan en of gezondheid. Voor zorginstellingen met ouderen of gehandicapten die geen bezoek mogen ontvangen en vatbaar zijn. Voor iedereen is het ruk, want niemand wordt ontzien. We hebben er echt een knoop van in onze maag.”

Nederlanders

“Er is geen eind goed al goed, want de effecten op korte én lange termijn (ook economisch) zijn heftig”, vervolgt de familie. “Maar er komt een dag en dan gaan we weer opbouwen. Nederlanders zijn een trots eigengereid nuchter én flexibel volkje dat van aanpakken weet. Geloof dat maar van ons. Je merkt dat écht en nóg meer als je zoals wij meerdere keren in het buitenland hebt gewoond en Nederland(ers) vanaf een afstand ziet. Dé Nederlander bestaat!”

“Ooit ooit, komen sommige dingen weer goed. Dan kijken we terug en zeggen we tegen elkaar, weet je nog, 2020? Maar ja goed dat duurt nog wel even dus daar hebben we voorlopig nog HE-LE-MAAL niets aan.”

Advies

De familie adviseert in de tussentijd lief voor elkaar te zijn en structuur in de dag aan te brengen. “Houd je huis schoon en houd het gezellig. Laat elkaar gewoon af en toe maar kletsen en ga er niet te veel op in. (Hij of zij had ooit ook goede kanten en kan zichzelf op dit moment ook niet helpen.) Houd je ajb goed aan de voorschriften en houd echt 1,5 meter afstand.”

Humor

“En probeer dan toch ook maar om gewoon de humor erin te houden waar het kan, want heel veel meer keuze is er op dit moment niet… Laten jullie weten hoe het gaat met jullie? Qua gezondheid, werk, zakelijk, dagindeling. Via een reactie onder de post of privé-bericht? We leven oprecht met jullie mee.
Liefs, StephanIlonaBjornTygo.”

Reacties

Het bericht kon rekenen op enorm veel reacties. “Mooi bericht en oh zo waar. Hier moeten we SAMEN doorheen, ben lief voor elkaar”, aldus een volger. Iemand anders: “Prachtig gezegd.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Wat een weken jongens, hoe kan de wereld in zo’n korte tijd op zn kop staan? We willen het samenvatten als helemaal: ruk. Want dat is het. Voor de mensen die het virus hebben opgelopen. Voor iedereen in de zorg en anderen werkzaam in vitale beroepen. Voor alle ondernemers, de motor van de economie. Voor kinderen die niet naar school kunnen. Voor werknemers die naar hun werk moéten en vrezen voor hun baan en of gezondheid. Voor zorginstellingen met ouderen of gehandicapten die geen bezoek mogen ontvangen en vatbaar zijn. Voor iederen is het ruk, want niemand wordt ontzien. We hebben er echt een knoop van in onze maag. Er is geen eind goed al goed, want de effecten op korte én lange termijn (ook economisch) zijn heftig. Maar er komt een dag en dan gaan we weer opbouwen. Nederlanders zijn een trots eigengereid nuchter én flexibel volkje dat van aanpakken weet. Geloof dat maar van ons. Je merkt dat écht en nóg meer als je zoals wij meerdere keren in het buitenland hebt gewoond en Nederland(ers) vanaf een afstand ziet. Dé Nederlander bestaat! Ooit ooit, komen sommige dingen weer goed. Dan kijken we terug en zeggen we tegen elkaar, weet je nog, 2020? 🤔 Maar ja goed dat duurt nog wel even dus daar hebben we voorlopig nog HE-LE-MAAL niets aan. 👈 In de tussentijd, wees lief voor elkaar, breng voor jezelf en je huisgenoten structuur aan in de dag, houd je huis schoon, en houd het gezellig. Laat elkaar gewoon af en toe maar kletsen en ga er niet te veel op in. (Hij of zij had ooit ook goede kanten en kan zichzelf op dit moment ook niet helpen😉) Houd je ajb goed aan de voorschriften en houd echt 1,5 meter afstand. En probeer dan toch ook maar om gewoon de humor erin te houden waar het kan, want heel veel meer keuze is er op dit moment niet…… Laten jullie weten hoe het gaat met jullie? Qua gezondheid, werk, zakelijk, dagindeling. Via een reactie onder de post of privé-bericht? We leven oprecht met jullie mee. Liefs, StephanIlonaBjornTygo

Een bericht gedeeld door Familie Pos Collection (@familieposcollection) op

Bron: Instagram
Foto: Olivier Thijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen