De pleegzoon van Corrie werd weggestemd van een democratische school

Bizar: klasgenootjes stemden Corries zoon weg van democratische school

Het pleegkind van Corrie draaide twee weken proef op een democratische school. Hij mocht niet blijven, maar werd weggestemd. 

Het pleegkind van Corrie draaide twee weken proef op een democratische school. Hij mocht niet blijven, maar werd weggestemd.

Gisteravond nam Teun van de Keuken in televisieprogramma De Monitor (te zien op KRO-NCRV) een kijkje in de wereld van democratische scholen.

Geen toetsen en diploma’s
Deze particuliere scholen laten kinderen zelf de regels bepalen. Geen vaste schooltijden, geen diploma’s en geen toetsen. De kinderen hebben net zoveel te zeggen als docenten en vrijwilligers. Je wordt op een democratische school toegelaten als docenten en klasgenootjes dit ‘goedkeuren’. Er is dus sprake van stemrecht.

Afgekeurd
De pleegzoon van Corrie was tien jaar oud toen hij twee weken meedraaide op zo’n democratische school. Hij vond de school geweldig, maar werd tot zijn grote teleurstelling ‘weggestemd’. Volgens Corrie was het jongetje flabbergasted en zei helemaal niets meer. Een begrijpelijke reactie, stelt hoogleraar neuropsychologie Jelle Jolles. Hij bevestigt dat kinderen een afkeuring als deze jarenlang met zich meedragen.

Hoe denk jij over dit onderwerp? Denk jij dat de vrijheid van het onderwijs hier doorslaat? Laat hieronder je reactie achter.

Terugkijken
De aflevering kun je hier terugzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Sanne_Idsinga-Van_Vliet
    Sanne_Idsinga-Van_Vliet -
    Tegenwoordig mag je op sommige basisscholen de uitnodiging voor een feestje al niet meer op het schoolplein geven omdat dit teleurstellend kan zijn voor andere kindjes... wat verwacht je dan dat dit met een kind doet? Verschrikkelijk vind ik dit.
    Beantwoorden