Placeholder

De leukste buitensporten op een rij

Gisteren las je waarom buiten sporten zo leuk en gezond is. Vandaag hebben we de leukste buitensporten voor je op een rijtje gezet.

Gisteren las je waarom buiten sporten zo leuk en gezond is. Vandaag hebben we de leukste buitensporten voor je op een rijtje gezet.

De 8 redenen teruglezen? Klik dan hier. 

Let op: voor al deze buitensporten is het aan te raden om in de avond niet te gaan sporten zonder nodige verlichting. Het is namelijk snel donker. Je kunt speciale armbanden kopen met LED verlichting of reflectoren. Kijk hier.

1. Bootcamp
Je kunt goedkoop een bootcamp training vinden via het internet. Er bestaan zelfs gratis groepen. Je kunt met bootcamp ook meteen sociale contacten opdoen. Met bootcamp ga je krachtoefeningen doen. Denk aan opdrukken en sit-ups. Ook ga je kleine afstanden hardlopen (bijvoorbeeld 400 tot ongeveer 800 meter). 

2. Crossfit outdoor
Net als bootcamp, beoefen je crossfit buiten met een groep. Met crossfit worden er ook materialen gebruikt als gewichten, banden, touwen en elastieken.

3. Trailrunning
Met trailrunning zijn goede hardloopschoenen belangrijk. Je gaat samen met een groepje hardlopen. Onderweg stoppen jullie om oefeningen te doen. Denk aan rekken en strekken, maar ook krachtoefeningen.  

4. Skeeleren
Al doe je dit normaal liever in de warme zon, echt waar, het is goed voor je. Let op: skeeleren kun je het beste alleen overdag doen. Als het donker is, moet je zorgen voor voldoende verlichting. Net als fietsers moet je goed verlicht zijn, zowel voor als achter. Dit soort verlichting kun je in een sportwinkel kopen.

5. (Race)fietsen
Je hoeft niet meteen de duurste racefiets aan te schaffen, maar een paar uurtjes fietsen in de week kan je heel goed doen.

6. Hardlopen
Download een motiverende app of ga samen met een groepje. Leuke tip: via een Facebookgroep kunnen jullie elke week een nieuwe afspraak maken en elkaar motiverende berichten sturen.

7. Outdoor fitness
Je ziet steeds vaker fitnessapparaten in parkjes staan. Daar kun jij gratis gebruik van maken. Zoek op internet of er fitnessapparaten in jouw buurt staan. 

8. Schaatsen
Hopelijk is het dit jaar mogelijk om op natuurijs te schaatsen. Maar geen smoesjes, je kunt ook goed sporten op een kunstijsbaan.

Maar waarom is buitensport zo gezond? Je leest het hier.