moeder kinderen

Tips om duurzame kinderkleding te kopen

Heeft jouw kind binnenkort weer een paar nieuwe outfits nodig? Dan kan het geen kwaad om hierbij rekening te houden met het milieu.

Nu duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen in onze maatschappij, is het goed om je steentje hieraan bij te dragen. Rekening houden met duurzaamheid terwijl je kinderkleding aan het shoppen bent is zonder twijfel mogelijk. Hoe je dit doet? Wij geven wat tips!

Koop tweedehands

Wil je rekening houden met duurzaamheid als je kleding aan het shoppen bent voor je kind? Dan is het slim om te zoeken naar tweedehands kleding. Zoals je waarschijnlijk wel weet is tweedehands ontzettend duurzaam. Dit heeft te maken met het feit dat wanneer je hiervoor kiest, je geen nieuw kledingstuk hoeft te kopen. Je kiest er met tweedehands juist voor dat de levensduur van een bepaald kledingitem wordt verlengd. Hoe langer de levensduur van een kledingstuk, hoe beter het is voor het milieu. En het bespaart je nog eens geld ook, want tweedehands kleren zijn een stuk goedkoper dan nieuwe. Er zijn genoeg websites of platformen waar jij leuke kinderkleding tweedehands koopt, dus houd dit zeker in gedachten!

Zoek naar basics

Wat ook een goede tip is als je duurzame kinderkleding wilt kopen, is zoeken naar basics. Basics zijn niet trendgevoelig en dit betekent dat het nooit uit de mode gaat. Met alle modetrends tegenwoordig is dit een fijn pluspunt, want basics zijn tijdloos. Kies je voor basics in neutrale kleuren, dan is het mogelijk om dit jarenlang te dragen zonder dat het verveelt. Van een jeans tot een wit T-shirt: basics zijn er genoeg. Door dit voor je kind te kopen zorg je ervoor dat het kledingstuk voor een lange tijd meegaat en je dus niet snel alweer iets nieuws hoeft te scoren omdat het niet meer in de mode is.

Hoge kwaliteit kleding kopen

Wil je dat de kleding van jouw kind zo lang mogelijk meegaat om zo bewuster bezig te zijn, dan is het ook een slimme tip om kledingitems van hoge kwaliteit te kopen. Dit kost over het algemeen dan wel iets duurder, maar het gaat vaak ook een stuk langer mee. Hoe verleidelijk het ook is om een zeer goedkope broek of T-shirt te kopen, de kans bestaat dat dit binnen no time alweer vervanging nodig heeft. Door voor hoge kwaliteit te kiezen profiteer je vaak van beter materiaal dat lang door gedragen kan worden. En zo ben je een stuk duurzamer bezig.

Ga op zoek naar kleding die eerlijk geproduceerd is
Steeds meer merken houden rekening met duurzaamheid. Het aanbod aan kleding die duurzaam geproduceerd is wordt daarom steeds groter. Om je steentje bij te dragen aan een beter milieu is het verstandig om naar dit soort kleren te zoeken. Zo maak je een duurzame keuze en is het mogelijk om zonder schuldgevoel een aankoop te doen.

Met behulp van deze tips hierboven kun je voortaan duurzame kleding voor je kind kopen. Houd dit tijdens de zoektocht naar een nieuwe outfit dus in gedachten als je veel waarde hecht aan een beter milieu!

Deze tekst is geschreven in samenwerking met dailymonkeys.nl.