Placeholder

Modemissers bij een maatje meer

Je kunt met een vol figuur er zeker modieus bijlopen, daar is geen twijfel over mogelijk volgens Edith Dohmen. Er zijn echter ook kledingstukken die je beter kunt vermijden.

Je kunt met een vol figuur er zeker modieus bijlopen, daar is geen twijfel over mogelijk volgens Edith Dohmen. Er zijn echter ook kledingstukken die je beter kunt vermijden.

Styliste en ‘inbetweenie’ Edith heeft een do’s & dont’s lijstje opgesteld voor Vriendin.nl. Naast tips om je positieve punten te accentueren vertelt ze ook wat je vooral niet moet doen of dragen met een voller figuur. Op haar blog  http://www.stylehasnosize.com/ plaatst Edith onder andere foto’s van zichzelf in telkens een nieuwe outfit, waarmee ze laat zien dat je stijlvol kleden inderdaad niets met maat te maken heeft.

Lees meer over Edith in Vriendin 50.

Hieronder vind je de dont’s:

UGG(-achtige) laarzen
Deze schoen doet niets voor je: hij maakt lomp, hij geeft je geen mooiere houding en je komt er zeker niet elegant mee voor de dag. En pas op met de nep-varianten: daarvan is het voetbed ook nog eens heel slecht. Je loopt altijd te sloffen. Kies liever voor een leuke laars met hak, zoals deze:

zwarte laarsje met veters en nepbont hoge laars met nepbont enkellaarsjes met veters


De brede heupriem

Een brede riem accentueert precies wat je wilt verdoezelen, je heupen, en maakt je veel breder dan je bent. Een smal riempje rond je taille (zoals hiernaast) daarentegen is juist een goede manier om slanker te lijken.

Het vierkante jeansjasje
Zo’n model dat geen vorm heeft en ook nog eens tot net boven de heup komt, maakt je hoekig en onelegant. Een getailleerd exemplaar kan wel heel goed, zoals deze:

donkerblauwe spijkerblazer spijkerblazer in lichtblauw kort getailleerd spijkerjasje

De driekwartbroek met touwtjes
Je ziet er al snel uit als een propje, vooral doordat hij aan de boven- en onderkant met touwtjes wordt aangesnoerd en de vorm eruit gaat. Bovendien lijken je benen langer en slanker als je de lijn in je outfit niet onderbreekt, en met een driekwartbroek doe je dat wel. Helemaal als je er ook nog laarzen onder draagt. Een skinny jeans is niet alleen voor slanke vrouwen, het is ook een aanrader voor elke vrouw met een grotere maat. Bekijk de do's van Edith voor meer informatie.

De witte broek of de witte legging
Wit kleedt niet af, je lijkt er onnodig groot in. Zeker de combinatie witte broek en tuniek is geen aanrader. Alle aandacht gaat naar de onderkant, die groot en onelegant lijkt. Kies liever voor een iets donkerder gekleurde dikke panty, legging of tregging. Deze zwarte legging met leerdetail is bijvoorbeeld erg leuk en stoer:

Tip: Voor meer inspiratie en mode voor een voller figuur kun je terecht bij de volgende webshops: