korte benen langer laten lijken

8 geniale tips om korte benen langer te laten lijken

Ben je ontevreden over je beenlengte? Niet doen hoor, maar weinig mensen hebben van die lange, slanke benen als de supermodellen in magazines. Gelukkig zijn er genoeg trucjes om de illusie te wekken dat je lange benen hebt. Wat moet je dragen om dat te bereiken?

1. Hoge hakken

In plaats van platte schoenen kun je beter hoge hakken dragen, die verlengen je benen. Schuif liever geen plateauzolen aan je voeten, daarmee bereik je juist het tegenovergestelde effect.

Mango Pumps Zwart
Bekijk hier

2. Skinny jeans

Skinny jeans staan erom bekend dat ze je benen langer laten lijken. Is de broek donker van kleur dan bereik je dubbel resultaat.

Anytime High Rise Skinny Jeans Donkerrood
Bekijk hier

3. Flared broeken

Een flared broek zit strak op je dij en loopt uit onder je knieën. Dit zorgt ervoor dat je benen langer lijken… én slanker! Win-win dus!

Anytime High Rise Flared Jeans Donkerblauw
Bekijk hier

4. Korte rokken

Draag je graag rokjes? Kies er dan een die net boven de knie zit. Doordat je meer been laat zien lijk je langer. Een effen kleur vergroot dat effect.

Lolaliza Rok Zwart
Bekijk hier

5. Een rok met een spleet

Laat je een beetje huid op je been zien dan voeg je een verlengende lijn aan je outfit toe. Moet jij eens opletten hoe lang je benen (vooral dat ene been) lijken!

Mango Ribgebreide Midi Rok Met Wol Lichtroze
Bekijk hier

6. Hoge taille

Draag een rok of broek met een hoge taille. Op het oog beginnen je benen waar je romp eindigt. Minder torso is meer benen. Trek je er ook nog de juiste pumps bij aan dan lijken je benen nóg langer.

Jdy High Waist Wide Leg Palazzo Broek
Bekijk hier

7. Shirtjes of bloesjes in je broek stoppen

Laat je je shirtjes of bloesjes over je broek vallen dan wordt een gedeelte van je benen afgesneden, waardoor ze korter lijken. Schuif daarom je shirtjes of bloesjes maar in je broek!

Vila Top Vihusky Met Paisleyprint Blauw Ecru
Bekijk hier

8. Eén kleur

Door van top tot teen één kleur te dragen, of één basiskleur te kiezen in verschillende tinten, ontstaat er een lange visuele lijn. Zo kan het oog geen onderscheid meer maken tussen waar de romp eindigt en de benen beginnen. Met als resultaat langere benen!

Sisters Point Jumpsuit Egina Ju Blauw
Bekijk hier

Lees ook: 5x mooiste kleding die je slanker maakt

Foto: GettyImages

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.