kleding die slanker maakt

5x mooiste kleding die je slanker maakt

Het duurt misschien nog een tijdje voordat de oliebollen eraf zijn getraind. Ondertussen vind je het wel fijn om zelfverzekerd voor de dag te komen. Dat gaat je lukken met deze 5 kledingstukken waarin je slanker lijkt.

1. kokerrokken

Wil je er graag stijlvol en dunner uitzien? Dan is de kokerrok een perfecte keuze. Hoe langer de kokerrok is, hoe slanker je lijkt. Let wel op: is de kokerrok te kort dan lijk je juist breder. Zoek een kokerrok die minimaal over de knie valt.

Paprika Kokerrok Slanker
Bekijk hier

2. Maxi jurken

Hoe langer je jurk is, hoe slanker je lijkt. Niet zo lang dat je over de zomen struikelt, maar zeg gerust: minimaal tot je enkels. Is de jurk ook nog zwart dan bereik je dubbel effect, want zwart maakt bijna altijd slanker!

Y A S Maxi Blousejurk Yassavanna Zwart
Bekijk hier

3. Verticale strepen

Draag je verticale strepen dan oog je slanker en langer. De stof van je kledingstuk moet wel soepel vallen, want op het moment dat de stof wat strakker om je lichaam zit, kunnen verticale strepen de rondingen van je lichaam juist accentueren.

Expresso Streepjurk
Bekijk hier

4. High waist broeken

Broeken met een hoge taille en een rechte snit geven je een langgerekte, slanke look. Zorg er wel voor dat de broek niet te strak zit want je wil natuurlijk wel je buikje verbergen.

Expresso High Waist Straight Fit Jeans Light Denim Light
Bekijk hier

5. Tops met V-hals

Een top met v-hals verlengt je bovenlichaam. Omdat je bovenlichaam optisch wordt verlengd, breng je balans in je heupen en dijen. Zo’n top werkt vooral erg goed voor als je wat vollere borsten hebt.

Exxcellent Top Mindy Zwart Zilver
Bekijk hier

Draag dit niet als je slanker wilt lijken

Er zijn aan aantal soorten kledingstukken die je juist voller maken. Welke kledingstukken kun je beter overslaan als je slanker wilt lijken?

  • Draag geen geplooide rokken en jurken. Ze geven je al snel extra volume.
  • Heb je wat stevigere dijen of heb je een buikje? Draag dan liever geen skinny jeans. Skinny klinkt goed maar in zo’n jeans zie je juist alle vormingen, en die wil je juist verbergen.
  • Te dikke truien laten je zomaar 10 kilo zwaarder lijken. Als het koud is kun je soms niet anders, maar ga je naar die gezellige borrel dan kun je je trui beter in de kast laten liggen.
  • Hoge halslijnen of coltruien kun je maar beter niet dragen. Je verbergt dan in feite het slankere gedeelte van je lichaam: je hals.

Lees ook: Aha: déze mythe over afvallen moet je vanaf nu niet meer geloven

Foto: GettyImages

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.