vrouw laptop

Hoe draag de juiste kleding op het werk?

Je kunt verfijnde vrouwelijke mode niet direct kopen of aanschaffen. Het is een manier van denken over wie je bent en hoe je jezelf presenteert. Dus, hoe moet je je kleden om je goed te voelen, er stijlvol en elegant uit te zien op het werk?

Draag de juiste pasvorm. Wat je lichaamstype ook is, je kleden als een stijlvolle vrouw houdt in dat je moet investeren in kleding die goed past en flatteert. Als je klein bent, draag dan geen minirokjes of schoudervullingen. Blijf in plaats daarvan bij traditionele snitten en silhouetten. Zo zie je er langer en slanker uit. Als je een vrouw met rondingen bent, vermijd dan het dragen van kleding die te strak zit. Markeer je taille met jassen en riem om je rondingen te definiëren zonder te overdrijven Je kunt dit combineren met gescheurde jeans en werklaarzen dames.

Vermijd overbelichting op het werk

Hoewel het leuk is om je voor bepaalde evenementen te kleden, beschouwen de meeste vrouwen hun baan alleen als een speciale gelegenheid die vraagt om zakelijke casual kleding. Toch kun je ook een werkbroek dames dragen als je in omgevingen werkt waar je je vaak in ruige omgevingen bevindt, zoals een bouwplaats. Als je naar een zakelijke bijeenkomst of een sollicitatiegesprek gaat, moet je jezelf professioneel en netjes presenteren zonder overdreven modieus, seksueel of informeel te zijn. Houd je spijkerbroek omhoog en stop je shirt erin zodat ze niet door je knieën zakken. Koop nieuwe kleding die goed past als sommige items te groot of te klein voor je zijn. Je kunt ze ook op maat laten maken. Je kleding moet comfortabel voor je zijn. Het mag niet doorhangen in het taille gebied en je achterste bedekken. Als je werkplek informeel is, mag je rokken, jurken en hoge hakken dragen. Als je moe bent van het dragen van hakken, kun je comfortabele sneakers dragen. Mix dingen met kleur en patroon in een meer traditionele werkplek. Draag leuke sieraden of een sjaal om je outfit compleet te maken.

Kies de juiste kleuren

Het kiezen van de juiste kleuren is een must. Als je rood wilt dragen, draag het dan niet met wit of zwart omdat het pijn doet aan het oog. Kies in plaats daarvan voor complementaire kleuren die zachter van toon zijn, zoals geel en roze. Als het gaat om neutrale kleuren zoals zwart, wit en bruin, is er niets om ze samen te combineren als ze verschillende tinten of texturen hebben. Dezelfde richtlijnen zijn nog steeds van toepassing als je een stijlvolle dame met een maatje meer bent. Je moet voorzichtig zijn omdat je door donkere tinten groter lijkt dan je bent. Draag zwart met ingetogen bruin en rood in plaats van alle zwarte of bruine outfits. Deze complementaire tinten zullen je huidskleur benadrukken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met proforto.nl