vrolijke kleuren dragen

7x wat je uitstraalt bij het dragen van deze vrolijke kleuren

Laat, met de lente in aantocht, de saaie en donkere kleuren achter je en ontdek de wondere wereld van kleurrijke kleding. Bekijk wat je met deze kleuren uitstraalt en geef betekenis aan je vrolijke outfits!

Waarom je blij wordt van vrolijke kleuren

Kleur, het maakt ons blij! Wetenschap bewijst dat kleurrijke kleding ons humeur verbetert en stress vermindert. Geel, rood, groen, ze zijn allemaal verbonden met blijdschap, energie en natuur. Zelfvertrouwen? Een statement maken? Rood en blauw zijn de kleuren voor jou! Maar kleurrijke kleding is niet alleen mode, het is emotie. Het is persoonlijkheid. Dus waar wacht je nog op? Voeg kleur toe aan je dag en maak elke dag vrolijk!

1. Fuchsia voor meer zelfvertrouwen

De kleur fuchsia is een perfecte combinatie van rood en paars, wat resulteert in een krachtige en uitdagende kleur. Het dragen van fuchsia wordt vaak geassocieerd met zelfvertrouwen en individualiteit, wat jou kan helpen om je vrolijk en zelfverzekerd te voelen. Bovendien is fuchsia een kleur die gemakkelijk te combineren is met andere kleuren en patroontjes, wat het een veelzijdige en toegankelijke kleur maakt.

Lolaliza Blousejurk
Bekijk hier

2. Lichtroze voor een rustgevende uitstraling

Lichtroze is een zachte en romantische tint. Het is een subtiele versie van roze, wat een rustgevende uitstraling geeft. Draag je lichtroze dan straal je liefde en vriendelijkheid uit. Lichtroze combineer je makkelijk met andere pasteltinten en neutrale kleuren.

Lolaliza Corduroy Blousejurk Met Ceintuur Roze
Bekijk hier

3. Oranje voor energie en avontuur

Oranje is een vrolijke en opvallende tint die aan zonneschijn en energie doet denken. Deze kleur heeft een uitdagende en krachtige uitstraling. Zo kom je moedig en avontuurlijk over. Je kunt de kleur gemakkelijk combineren met andere felle en opvallende kleuren.

Peppercorn Top Millie Met All Over Print
Bekijk hier

4. Gekleurde strepen voor vrijheid en optimisme

Gekleurde strepen brengen dynamiek en beweging in jouw kleding en zorgen voor een opvallend en speels effect. Het is een eenvoudige manier om je garderobe op te fleuren en je een instant boost van zelfvertrouwen te geven. Gekleurde strepen worden vaak gezien als optimisme en vrijheid.

Lolaliza Gestreepte Ribgebreide Maxi Jurk Multi
Bekijk hier

5. Multi-prints voor lef en zelfexpressie

Multi-prints zijn opvallend, speels en vol creativiteit. Ze zijn een manier om jouw persoonlijkheid en individualiteit te uiten en te benadrukken. Het dragen van kleding met multi-prints wordt vaak geassocieerd met lef en zelfexpressie, wat jou kan helpen om je zelfverzekerd en uitdagend te voelen.

Paprika Viscose Jurk
Bekijk hier

6. Paars voor meer power

De kleur paars is een combinatie van blauw en rood. Blauw is een rustige en stabiele kleur en rood wordt vaak geassocieerd met energie en soms zelfs met woede. Paars geeft je daarom power. Doseer je het met een andere kleur, bijvoorbeeld met wit, dan gaan de scherpe power-randjes er een beetje af.

Lolaliza Jurk Met All Over Print Paars Wit
Bekijk hier

7. Groen voor kalmte

Groen symboliseert verschillende belangrijke aspecten tegelijk: ten eerste vertegenwoordigt deze kleur de natuur. Ten tweede is het de kleur van gezondheid en de kleur van het leven zelf. Terwijl rode tinten prikkelen, heeft een groene kleur een kalmerend effect.

Object Gebreide Top Objjasmin Van Biologisch Katoen Groen
Bekijk hier

Lees ook: De rol van kleur en print in jurken voor een slankere look

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker