Leuke dingen doen

Tv-tip: De Spa

Binnenkort zie je Juvat Westendorp (28) als manager Hugo Symor in de eerste latenightsoap van Nederland: De spa.

In hoeverre lijk jij op Hugo?
“Ik ben zo ongeveer het tegenover- gestelde van Hugo. Niet in alles hoor, maar ik ben vrolijk, luchtig en een beetje een flierefluiter. Het kan me allemaal niet zo veel schelen, ik ben lekker gek. Hugo heeft dat niet. Hij is heel kalm en meer: je doet wat ik zeg, anders heb je een probleem. Als ik een scène in ga en er wordt op een gegeven moment ‘Cut!’ geroepen, ben ik meteen weer de luchtige ik. Even later is het ‘Actie!’ en zit ik weer in mijn rol. Het is echt schakelen. Maar de rol is ook leerzaam: dat kordate en aansturen van mensen, daar kan ik nog wat van leren, haha!”

Wat vond je de leukste scène?
“Ik mag niet te veel verklappen, maar wat ik wel leuk vind, is dat er een moment komt waarop blijkt dat Hugo gevoeliger is dan je dacht. Terwijl hij zo’n koele kikker lijkt… Dat was een emotionele en mooie scène, heel tof om te spelen. Ik kon zo toch even die andere kant van Hugo’s karakter laten zien.”

Welke rol zou je ooit nog willen spelen?
“Ik neem het leven zoals het is, ik zie wel wat er op mijn pad komt. Als dat iets leuks is, ga ik ervoor. Dat geldt ook voor acteren. Toch zou ik weleens in een familie- drama willen spelen. De vader in een gezin bijvoorbeeld. Ik heb nog nooit zo’n rol gehad, dus dat zou ik wel een uitdaging vinden. En het voordeel van acteren is: ik word ouder, maar daarmee mijn rollen ook. Zo ontdek ik steeds weer nieuwe kanten van mezelf.” 

De spa is vanaf vanavond om 22.30 uur te zien bij Net5 

Reageer op dit artikel

Instagram