Placeholder

Recept voor Spaans mosselpakketje uit de oven

Dit is een leuke en makkelijke manier om mosselen te bereiden. De Spaanse saus maakt het gerecht helemaal af.

Dit is een leuke en makkelijke manier om mosselen te bereiden. De Spaanse saus maakt het gerecht helemaal af.

Voorgerecht voor 4 personen

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 kilo mosselen
  • 100 g spekreepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 dl gezeefde tomaten
  • 1 tl pikant paprikapoeder
  • 1 rode paprika, in dunne repen
  • 4 takjes peterselie, grofgehakt

Extra nodig: 4 stukken bakpapier van ca. 30 X 50 cm, nietmachine.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
  2. Maak de mosselen schoon en verwijder kapotte exemplaren.
  3. Bak in een koekenpan de spekreepjes samen met de knoflook 3-4 minuten.
  4. Haal de pan van het vuur en roer er de gezeefde tomaten en paprikapoeder door.
  5. Verdeel de mosselen en de repen paprika over de stukken bakpapier.
  6. Schep er de tomaten-speksaus op en strooi er de peterselie over.
  7. Vouw het bakpapier over de mosselen heen goed dicht en niet de naden vast.
  8. Leg de pakketjes in de oven en laat de mosselen in 15-18 minuten garen.
  9. Maak de pakketjes aan tafel open. (Eet mosselen die niet zijn opengegaan niet op!)

Lekker met brood.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk