Placeholder

Recept voor bruschette met blauwe kaas, peer en gesuikerde walnoten

Komen er mensen op visite en wil je graag iets bijzonders serveren? Met deze bruschette met blauwe kaas en peer, zal je visite versteld staan!

Komen er mensen op visite en wil je graag iets bijzonders serveren? Met deze bruschette met blauwe kaas en peer, zal je visite versteld staan!

Hapje, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4-8 sneeën lekker brood (afhankelijk van de grootte)
  • olijfolie, om te besprenkelen

Voor het beleg:

  • 50 g walnoten
  • 1,5 el suiker
  • 150 g blauwe kaas (bijv. gorgonzola of roquefort), in dunne plakjes
  • 1 rijpe peer, geschild, klokhuis verwijderd en in dunne partjes
  • enkele blaadjes rucola

Aan de slag!

  1. Verwarm de ovengrill voor. Verwarm voor de gesuikerde noten in een kleine koekenpan al roerend de noten met de suiker.
  2. Blijf roeren tot de suiker is gesmolten en karamelkleurig is; laat de suiker niet te bruin kleuren, want dat geeft een bittere smaak. Haal de pan van het vuur zodra de karamel aan de noten blijft plakken.
  3. Spreid ze uit over een stuk bakpapier en laat afkoelen.
  4. Leg de broodjes op een bakblik of rooster, schuif ze vlak onder de grill en rooster ze goudbruin; keer ze halverwege.
  5. Besprenkel de broodjes met wat olijfolie.
  6. Beleg de sneetjes brood met blauwe kaas.
  7. Verdeel er de plakjes peer, enkele walnoten en blaadjes rucola over.

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Tip: Ook lekker met geitenkaas in plaats van blauwe kaas. Gebruik pecannoten in plaat walnoten en halve druiven in plaats van peer.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar.