Placeholder

Recept voor broccoliquiche met mosselen

Ze zijn er weer: mosselen! En voor de liefhebbers hebben wij een heerlijke quiche om zelf te maken.

Ze zijn er weer: mosselen! En voor de liefhebbers hebben wij een heerlijke quiche om zelf te maken.

Lunch- of hoofdgerecht, 4-6 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 kg mosselen
  • 125 ml witte wijn
  • 1 bosje bladselderij
  • 700 g broccoli, in roosjes
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 1 grote beker crème fraîche (200 g)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 75 g geraspte jonge kaas
  • Extra: quiche- of taartvorm (24 cm ø), ingevet

Aan de slag!

  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
  2. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan.
  3. Maal er royaal peper over.
  4. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  5. Haal de mosselen uit de schelp.
  6. Kook intussen de broccoli in water met zout 6 min.
  7. Giet af en laat goed uitlekken.
  8. Bekleed de vorm met het deeg.
  9. Verdeel de broccoli met de mosselen over de deegbodem.
  10. Klop de eieren los.
  11. Meng er de crème fraîche, de kerriepoeder en de kaas door.
  12. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  13. Schenk het eimengsel over de broccoli en de mosselen.
  14. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Variatietip Vervang de broccoli voor de helft door bloemkool. De zachte, milde smaak van bloemkool combineert goed met zilte mosselen.

Bereidingstijd: 30 minuten. Oventijd: 35-40 minuten.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.

Klik hier voor meer recepten.