Placeholder

Recept van Healthy Sisters: pannenkoeken volgens ons mam

Razend populair zijn ze, bloggers Najima (30) en Rachida (36). Niet omdat ze het dieet der diëten hebben uitgevonden, maar juist omdat ze laten zien hoe je op een normale manier gezonder kunt leven. Deze week komt hun boek Healthy Sisters uit. Wij mochten alvast het recept van de duizendgatenpannekoek met jullie delen.

Razend populair zijn ze, bloggers Najima (30) en Rachida (36). Niet omdat ze het dieet der diëten hebben uitgevonden, maar juist omdat ze laten zien hoe je op een normale manier gezonder kunt leven. Deze week komt hun boek Healthy Sisters uit. Wij mochten alvast het recept van de duizendgatenpannekoek met jullie delen.

Voor 6 stuks
Ingrediënten
– 200 gram bloemvuistje griesmeel
– 400 ml lauwwarm water
– 10 gram verse gist
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel zout 
 
Bereidingswijze

Doe de droge ingrediënten bij elkaar en meng deze goed met je handen. Vervolgens doe je het water er beetje voor beetje bij. Blijf net zo lang mengen tot het een glad beslag is geworden. Doe het beslag in een afgesloten kom en laat het een uur rijzen.
Het belangrijkste gedeelte is het a akken en dan vooral de pan die je hiervoor gebruikt. Als je geen goede pan met antiaanbaklaag hebt, hoef je er volgens ons mam niet eens aan te beginnen. De pan moet koud zijn als je het beslag erin schept. Schep er een soeplepel beslag in en verdeel over de pan. Zet het vuur laag en wacht tot de gaatjes verschijnen en droog worden aan de bovenkant. Vervolgens haal je de gringo eruit. Spoel de onderkant van de pan telkens met koud water voor je een nieuwe pannenkoek bakt. Ons mam besmeert de ene helft van de pannenkoeken met olijfolie en laat de andere helft droog. Zo is er voor ieder wat wils.
 
Lees het verhaal van de Healthy Sisters hier