Placeholder

Maken: appel-kaneel muffins

De herfstvakantie komt eraan! Wat is er leuker dan samen met de kids in de keuken staan en heerlijke lekkernijen bakken. Niks toch? Daarom delen wij graag dit heerlijke recept voor appel-kaneel muffins.

De herfstvakantie komt eraan! Wat is er leuker dan samen met de kids in de keuken staan en heerlijke lekkernijen bakken. Niks toch? Daarom delen wij graag dit heerlijke recept voor appel-kaneel muffins.

Wat heb je nodig?
Voor ongeveer 12 muffins

– 100 gram (tarwe)bloem
– 100 gram zelfrijzend bakmeel
– 75 gram suiker
– 60 gram (room)boter
– 250 ml milde/magere yoghurt
– 1 ei
– zakje bakpoeder
– 2 appels in stukjes gesneden
– 1 tl kaneel
– 12 muffinvormpjes

Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 220 graden. Mix alle ingrediënten behalve de appelstukjes door elkaar. Wanneer het een glad beslag is, mix je de appelstukjes door het beslag. Verdeel de mix over de 12 muffinsvormpjes en zet de muffins in de oven voor zo'n 10 minunten op 220 graden. Laat ze vervolgens afkoelen en bak ze in 15 minuten af op 200 graden.

Tip: naast de appel en kaneel kun je natuurlijk ook nog rozijntjes en/of wat nootjes toevoegen aan de muffins. Ook leuk: versier de muffins met slagroom en snoepjes.

Lees ook: 'hartige muffins met ham, kaas en prei'