Placeholder

Limoentaartjes bakken

Heerlijk, deze limoentaartjes, en helemaal niet moeilijk. Wij vertellen hoe je ze bakt.

Heerlijk, deze limoentaartjes, en helemaal niet moeilijk. Wij vertellen hoe je ze bakt.

Dit heb je nodig

Voor het deeg
-1 ei (alleen de dooier) 
-175 g bloem
-2 el witte basterdsuiker
-Zout

-100 g roomboter
-15 ml water

Voor de rest van het recept
-Bloem te bestuiven
-Boter om in te vetten
-Poedersuiker
-1 ei
-1 potje lemon curd 

Klaarleggen
-Muffinvormpjes
-Deegroller
-Grote kom voor het deeg 
-Steekvorm in de vorm van een bloem
-Theelepeltje

Aan de slag
1. Maak eerst het deeg. Deze maak je door de dooier van het ei te mengen met bloem, suiker en een snufje zout. Daarna voeg je boter en water toe. Blijf kneden tot je een bal deeg hebt en laat deze 30 minuten in de koelkast rusten.

2. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op een oppervlak met voldoende bloem. Zorg dat het deeg ongeveer 1 cm dik is. Nu kun je het steekvormje gebruiken om bloemen uit te prikken.

3. Vet de muffinvormpjes in en leg de bloemen van deeg erin. Bestrijk de bloemblaadjes met een geklopt ei. Vul de bloemen nu met lemon curd. Dit kan het beste met een theelepeltje. 

4. Bak de bloemen nu in een voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin (175 graden). Maak de hapjes af met poedersuiker.