Placeholder

Werk

Angelique heeft de knoop doorgehakt: ze gaat weer op zoek naar een baan. Dit zal geen makkelijke opgave zijn, maar ze gaat ervoor!

Angelique heeft de knoop doorgehakt: ze gaat weer op zoek naar een baan. Dit zal geen makkelijke opgave zijn, maar ze gaat ervoor!

Na een bewogen weekend, sta ik maandag op met een strijdplan. De halve nacht heb ik er op zitten broeden, maar ik ben er klaar voor. Of liever gezegd: ik ben er klaar mee! Ik ben klaar met werkloos zijn en stort mij weer op de arbeidsmarkt. Oh, oh, dat zullen de recruiters en p & o medewerkers weten ook. Angelique is back, en hoe!

Als ik Kyra naar school heb gebracht, open ik de computer en ga ik het internet op. Wat er op de verschillende vacaturesites staat, is voor mijn werkgebied diep triest. Maar toch besluit ik dat ik op een paar vacatures reageer, hoewel ze niet echt aansluiten op mijn ervaring. Je moet toch ergens beginnen!

Op mijn pc zoek ik het bestandje op met bedrijven waar ik graag wilde werken voordat Kyra ziek werd. En hoewel het al een tijdje terug is, besluit ik om deze mensen en bedrijven nog een keer aan te schrijven. Wie niet waagt, wie niet wint! Ook de rest van de week stuur ik veel open sollicitaties, update ik mijn professional social media status (waar ik overigens in de afgelopen jaren geen profijt van heb gehad) en pak ik het boekje van mijn toenmalige werkcoach er weer bij. Het is grappig om te lezen hoe ik voor Kyra’s ziekte in het leven stond en hoe weinig dat eigenlijk is veranderd. Aan de aantekeningen zie ik dat ik toen al bezig was met ideeën vormen voor een eigen stichting, maar ik wist nog niet met wat. Zou alles dan toch met een reden gebeuren? Zijn er hogere krachten?

Al snel loopt mijn mailbox vol met afwijzingen: geen vacatures, geen aansluiting, en noem het allemaal maar op. Hoewel  ik niet direct uitnodigingen in tienvoud had verwacht, merk ik wel dat ik wat teleurgesteld ben. Maar ik heb mezelf een doel gesteld en dat wil ik graag behalen. Dus ik ga door, leg het bijltje er niet bij neer en ga me gewoon suf solliciteren. Hallo werkgevend Nederland, here I am!