Gezond & mooi

Tips voor mooi en gezond haar

In de winter hebben veel mensen last van haarproblemen. Je haar wordt droog, statisch of valt zelfs uit. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

1. Was je haar niet elke dag met shampoo
Wanneer je je haren te vaak met shampoo wast, was je ook de natuurlijke oliën uit je haar. Deze oliën zorgen er juist voor dat je haar er zacht en gezond uitziet. Wees dus voorzichtig met shampoo en gebruik dit alleen als het echt nodig is. Toch het gevoel dat je haar na één dag alweer vet is? Gebruik dan tussen de wasbeurten door droogshampoo. Dit geeft je haar gelijk extra volume. Lees hier hoe je dit het beste kunt doen. 

2. Eindig altijd met koud water
Misschien niet de fijnste tip, maar ook zeker niet de minste. Koud water zorgt er namelijk voor dat je haarschubben sluiten, waardoor vocht in je haar blijft zitten en het minder beschadigt. Dus, spoel aan het einde van je douchebeurt je haar na met koud water. Maakt je ook nog eens klaarwakker! 

3. Satijnen kussenslopen
Satijnen kussenslopen zijn deze winter je beste vriend! Satijn heeft een zachter oppervlak en dat is beter voor je haar. Door het zachtere oppervlak breekt je haar minder snel en heb je niet zo snel last van klitten. 

4. Gebruik een haarmasker
Ook je haar kan eens in de zoveel tijd een masker gebruiken. Zeker in de winter heb je sneller last van droge lokken. Gebruik daarom een keer in de week een vochtinbrengend haarmasker. Doe dit voor je je haar gaat wassen, om te voorkomen dat je haar vet blijft. 

5. Eet je haar gezond
Natuurlijk is goed eten en drinken ook belangrijk voor gezonde lokken. Je haar bestaat voor 25% uit water. Zorg dus dat je voldoende water drinkt om de vochtbalans op peil te houden. Ook is gezond eten belangrijk voor je haar. Zo zijn zink, ijzer en de vitamines A, B, C en E goed voor je hoofdhuid. Deze zitten onder andere in noten, vis en zuivel. 

Lees hier meer tips om je hoofdhuid gezond te houden! 

Reageer op dit artikel

Instagram