Vaak kan iets heel simpels dat je al in huis hebt, je een heel eind op weg helpen.

Natuurlijke hulp voor je lichaam: verstopping

Je voeten in een koffiebad en watjes met bietensap in je oren… Dat klinkt gek, toch zijn dit eeuwenoude geneestrucjes uit Rusland. Help jezelf met behulp van je voorraadkast. Deze week een goed middeltje tegen verstopping!

Je voeten in een koffiebad en watjes met bietensap in je oren… Dat klinkt gek, toch zijn dit eeuwenoude geneestrucjes uit Rusland. Help jezelf met behulp van je voorraadkast. Deze week een goed middeltje tegen verstopping!

Wanneer wodka niet geneest, hebben ze altijd nog hun grote schatkist vol met huis-, tuin- en keukenmiddelen. In het grote Rusland moesten de mensen zichzelf vaak helpen, omdat er geen arts of apotheek in de buurt was. Door dit gebrek leerden de mensen al snel hoe zij zich met simpele middelen uit de natuur zelf konden genezen. Generaties lang behandelde oma haar familieleden en gaf traditiegetrouw haar medische kennis aan haar kleinkinderen door. En het grote voordeel van deze recepten? Elk huishouden heeft de geneesmiddelen, want de recepten bestaan grotendeels uit normale levensmiddelen. Probeer het gerust zelf eens uit!

Verstopping

Het is het meest voorkomende spijsverteringsprobleem. Vrouwen hebben hier dubbel zoveel last van als mannen, en in de vakantie werken je darmen minder goed. De oorzaak is vaak voeding zonder onverteerbare organische stoffen, te weinig beweging of hormoonstoornissen.

Probeer dit:

Een poeder bestaande uit gedroogde erwten, activeert de darm – ze bevatten veel Phenylalanin, een laxerende stof. Maal de vezels van de peulvruchten in een vijzel fijn, neem daarvan over tien dagen verdeeld, 3 keer per dag 30 minuten voor het eten een theelepel en drink daarna een glas warm water. Ook werkt appelazijn. Het zorgt voor de goede spijsvertering en actieve darmen. Neem op een nuchtere maag 1 glas warm water met een theelepel appelazijn – vaak is het verstoppingprobleem daarmee snel opgelost.

Tekst: Melanie Huis.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • ria19472
  ria19472
  IPV appelazijn neem ik molcosan van dr V*gel of winkelmerk ter ondersteuning van maag en darmen ..
  Beantwoorden
 • LiefDolfijntje
  LiefDolfijntje
  Ik zelf gebruik Magnesiumoxide is bij de apotheek te koop zonder recept. Het werkt bij mij heel goed. Het kost ook niet veel, Voor 100 stuks betaal je rond de €3,25. en ik neem er 2 per dag, dus reken maar uit....
  Beantwoorden
 • Dromertje89
  Dromertje89
  Het schijnt ook als je een partje citroen opeet en daarna een glas lauw water drinkt. Net gezien op tv bij Dokter Oz.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen