Placeholder

Moe

Angelique maakt zich zorgen om de nachtmerries van Kyra. Waar zouden die nare dromen vandaan komen?

Angelique maakt zich zorgen om de nachtmerries van Kyra. Waar zouden die nare dromen vandaan komen?

Voor mij zit een klein vermoeid meisje. Een klein wit gezichtje met prachtige, grote, donkere ogen kijkt me loom aan. Ze is moe. Heel moe. En dat is ze al een tijdje. Er is veel gebeurd de afgelopen maanden. Nou ja, wie houd ik voor de gek…de afgelopen jaren! Maar ze is zich er nu meer van bewust. Mama gaat werken en na school moet ze naar de BSO. Dat zijn voor haar extra lange en intensieve dagen. Zeker omdat ze toch al sneller moe is dan andere kinderen van haar leeftijd. En wanneer ze ook nog eens slecht slaapt, heeft ze het helemaal zwaar.

De afgelopen paar dagen lijkt ze steeds vaker nachtmerries te hebben.  Ze is dan druk in haar slaap, soms praat of schreeuwt ze. Altijd wordt ze met een intens verdriet wakker, maar ze zegt nooit wat er aan de hand is. Nadat ik haar heb getroost, valt ze steevast weer in slaap en ik heb geen idee wat haar zo verdrietig maakt. Wanneer ik het de volgende morgen aan haar vraag, weet ze vaak niet eens meer dat ze huilend wakker is geworden. Wel blijft ze me met een vermoeid gezichtje aankijken en ik vind het moeilijk om mijn zorgen niet enorm te laten blijken. Is ze alles aan het verwerken? Hoort dit bij de leeftijd en moet ik eens ophouden met alles maar op de kanker af te schuiven? We zijn immers al een jaar terug uit Parijs…

Het blijft aan mij knagen. Aangezien het volgende doktersbezoek nog even op zich laat wachten, besluit ik een uitgebreid internetonderzoek te gaan doen. En ook dat brengt me niet verder dan mijn eigen twijfel. Ja, het kan aan de leeftijd liggen. Ze wil nu eenmaal niet dat ik wegga overdag en ze kan daar over dromen. Maar het kan ook een stukje verwerking zijn van de kanker. Ik schiet er dus niets mee op en neem me voor om dit mee te nemen naar het volgende gesprek in het ziekenhuis. Gelukkig gaan we volgende week naar de pedagoog. Misschien dat zij daar dan haar licht op kan laten schijnen. Voor nu gaan we even een heerlijke vakantie tegemoet. Eén waarin we bizar weinig gaan doen en heel veel gaan uitrusten!