Ingrid blog 24: Marokko en goede voornemens

Ingrid blog 24: Marokko en goede voornemens

Waar heel Nederland dit jaar in de regen stond met Oud & Nieuw, zat Ingrid lekker in de zon. Zij vierde haar Nieuwjaar wel heel bijzonder in Marokko dit jaar!

Waar heel Nederland dit jaar in de regen stond met Oud & Nieuw, zat Ingrid lekker in de zon. Zij vierde haar Nieuwjaar wel heel bijzonder in Marokko dit jaar!

De laatste week van het jaar 2012 heb ik in Marokko doorgebracht. Even genieten van een welverdiende vakantie. Samen met vriendin Chantal ben ik op Tweede Kerstdag vertrokken en samen hebben we een rondreis gemaakt langs de steden Marrakech, Casablanca, Fez, Meknes en Rabat.

Het was een bijzondere ervaring. Marokko is een mooi land met een eeuwenoude cultuur. We hebben veel oude poorten, moskees, minaretten en stadsmuren gezien. Af en toe was het zelfs een beetje te veel cultuur. Als de rest van het reisgezelschap nog vol interesse de vele  mozaïekjes van dichtbij stond te bekijken, zaten wij in het zonnetje te kletsen en een kleurtje te krijgen.

Maar uiteraard was er ook genoeg ruimte voor ontspanning. Op jacht naar tassen en sjaals door de souks van Marrakech (en onszelf beloven na de derde sjaal dat het toch écht de laatste was…), dansen tot in de late uurtjes in de wereldberoemde discotheek Pacha en genieten van een welverdiende Hammam en massage.

Maar het hoogtepunt was natuurlijk Oudejaarsavond vieren op het Djemaa El-Fna plein in Marrakech. Wat een indrukwekkend plein. Er waren aapjes, slangen, waarzegsters, buikdanseressen, acrobaten, honderden eetkraampjes, zoveel te zien. Helaas was er geen vuurwerk om twaalf uur. Toch hebben we het nieuwe jaar knallend ingeluid vanaf het dakterras van een bar met uitzicht op het plein.

En zoals velen doen op 31 december, heb ook ik goede voornemens gemaakt. Afvallen zal bij veel mensen hoog op het lijstje staan. Ondanks de bijna min veertig kilo, staat hij er bij mij ook nog op. Het doel is om de laatste kilo's kwijt te raken. En dat gaat me lukken ook. Toch kan ik al vol trots terugkijken op 2012. Het was een geweldig jaar en dat gaat 2013 ook worden. 

Ik wens alle lezeressen van Vriendin.nl een heel gelukkig Nieuwjaar. Bedankt voor het lezen van deze blog en ik hoop dat jullie hem dit jaar ook weer blijven volgen.

Dat de mooiste dag van 2012, de minste van 2013 mag worden!
Liefs, Ingrid

 

 

 

 

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!