IJs op je gezicht? Dít wil je weten over ‘skin icing’

IJs op je gezicht voor een mooie huid? Dít wil je weten over ‘skin icing’ 

Na een dagje ijspret in de winter of een fietstocht door de kou zie je vaak meteen een verschil op je huid. De kou zorgt vaak voor een mooie glow. Niet zo gek dat TikTokkers hiermee aan de haal zijn gegaan en bewust ijs op hun gezicht aanbrengen of hun gezicht in ijswater dompelen. Maar hoe gezond is dit eigenlijk?

Women’s Health vroeg het aan dermatoloog Dr. Jetske Ultee. 

Geen wetenschappelijk bewijs

Volgens de dermatoloog kan een ice facial bij sommige mensen zorgen voor een mooie kleur en glow op de huid. Maar dan moet je de huid na afloop wel goed verzorgen, anders krijg je snel last van een droge en geïrriteerde huid. Toch is er volgens Ultee geen wetenschappelijk bewijs dat het gebruiken van ijs op je gezicht vlekjes, puistjes, rimpels en wallen vermindert. “En om ook meteen maar even een bekende fabel te weerleggen: koud water zorgt ook niet voor kleinere poriën.”

Gevoelige huid

Skin icing helpt bij sommige vrouwen dus om een mooie glow te krijgen. Maar voor twee op de drie vrouwen geldt dat het niet zo’n goede methode is. Vooral niet als je last hebt van een gevoelige huid. Voor veel mensen zal skin icing zorgen voor een rode en brandende huid. Volgens Ultee zijn grote temperatuurverschillen een trigger voor mensen met een gevoelige huid. 

Lees ook: Droog en trekkerig: zó verzorg je je huid in de winter

Koud washandje

Veel mensen dompelen hun gezicht onder in een bak met ijswater, maar de dermatoloog legt uit dat dit geen goed idee is. Als je het toch wilt proberen kun je het beter wat rustiger aanpakken. Begin bijvoorbeeld met het deppen van je gezicht met een washandje en koud water.

Vriendin’s favoriet

Deze Carmen gezichtssauna zorgt ervoor dat je een schone, gereinigde huid krijgt! Wanneer je je gezicht stoomt gaan je poriën open, waardoor het vuil de poriën zal verlaten. Doordat het vuil uit je poriën is, zullen mee-eters en puistjes minder snel voorkomen en zelfs verdwijnen. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Dr. Jetske Ultee
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.