Placeholder

Dag 7: Jouw eigen eetdagboek

Een eetdagboek kan een grote steun zijn tijdens het afvallen. Vriendin vertelt je waarom én hoe je zo’n dagboek maakt.

Een eetdagboek kan een grote steun zijn tijdens het afvallen. Vriendin vertelt je waarom én hoe je zo’n dagboek maakt.

Het bijhouden van een eetdagboek heeft veel voordelen. Doordat je alles opschrijft wat je eet en drinkt, word je je bewuster van je eetpatroon. Dit is belangrijk, omdat je dan sneller kunt zien wanneer je in de fout gaat. Bovendien kun je met behulp van een eetdagboek je voeding gedurende de dag en week plannen, waardoor je vanzelf gerichter boodschappen zal doen en je dus minder verleidelijke producten mee zal nemen. Doe je dit toch, dan zal je zien dat je er minder snel naar grijpt. Want als jij die grote gevulde koek moet opschrijven in je dagboek, kan dat best confronterend zijn.

Hoe maak je een eetdagboek?
1. Koop een leuk notitieboekje of schrift
2. Verdeel elke bladzijde in 6 horizontale vlakken en zet daarboven om welke dag het gaat.
3. Geef de vlakken van boven naar beneden de volgende titels: 
    Ontbijt
    Tijdstip:
    
    Tussendoortje

    Lunch
    Tijdstip

    Tussendoortje

    Diner
    Tijdstip

    Tussendoortje

4. Onder de vlakken zet je de kop: Beweging/sport

Nu is je eetdagboek af en kun je met het invullen beginnen!  

In samenwerking met: Sandy ter Horst – www.gezondenfitter.nl