Placeholder

Dag 28: Oosterse rauwkostsalade

Een salade is niet alleen een goed bijgerecht, ook als hoofdgerecht is het erg lekker en gezond. In deze oosterse rauwkostsalade zitten hele gezonde ingrediënten die ook nog eens goed vullen.

Een salade is niet alleen een goed bijgerecht, ook als hoofdgerecht is het erg lekker en gezond. In deze oosterse rauwkostsalade zitten hele gezonde ingrediënten die ook nog eens goed vullen.

 

 

 

 

 

   Hoofdgerecht voor 2 personen.
   Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten.

     Boodschappenlijstje:

  • 150 gram peultjes
  • 100 gram taugé
  • 100 gram worteltjes
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Mespunt 5 kruidenpoeder
  • 1 eetlepel cashewnoten

   Aan de slag!

  1. Maak de groente schoon.
  2. Halveer de peultjes. Kook de peultjes 2 minuten in weinig water.
  3. Doe de taugé in een vergiet en schenk de peultjes met het kookwater hier boven uit.
  4. Laat de groente uitlekken.
  5. Snijd de worteltjes in plakjes en het bosuitje in smalle ringen.
  6. Klop een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de gembersiroop, de sesamolie en het 5 kruidenpoeder.
  7. Meng de dressing door de groente.
  8. Hak de cashewnoten grof en strooi ze er over.

   Lekker met reepjes gegrilde kipfilet (150 gr.) en naanbrood ( 2 stukken).

In samenwerking met: Sandy ter Horst – www.gezondenfitter.nl