Placeholder

Dag 14: Recept voor oranjepaprikasoep

Oranjepaprikasoep is heerlijk, vooral als je ‘m zelf hebt gemaakt. En niet te vergeten: nog lekker slank ook!

Oranjepaprikasoep is heerlijk, vooral als je ‘m zelf hebt gemaakt. En niet te vergeten: nog lekker slank ook!

Hoofdgerecht, voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 oranje paprika’s
  • 1 ui
  • 100 gram kipfilet
  • 25 gram boter
  • ½ eetlepel bloem
  • ½ liter kippenbouillon
  • 1/16 liter crème fraîche
  • Paar sprieten bieslook
  • Zout en peper

Aan de slag!

  1. Maak de groenten schoon
  2. Snijd de paprika’s in stukjes en snipper de ui
  3. Smelt de boter in een grote pan
  4. Fruit de oranje paprikastukjes en de uisnippers circa 2 minuten in de boter
  5. Roer de bloem erdoor, giet de bouillon erbij, voeg de kipfilet toe en breng het mengsel aan de kook
  6. Laat het 10-15 minuten zachtjes doorkoken
  7. Haal de kipfilet eruit en snijd deze in kleine stukjes
  8. Pureer de soep met een staafmixer of en foodprocessor
  9. Roer de paprikastukjes en de crème fraîche door de soep. Breng de soep al roerende aan de kok en laat circa 3 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg de stukjes kipfilet toe aan de soep en breng op smaak met zout en peper. Strooi er als laatste wat bieslook overheen.

In samenwerking met Sandy ter Horst: www.gezondenfitter.nl