Geen categorie

Zo mooi is de band tussen hond en baasje

Vandaag is het Dierendag. Een dag waarop je je huisdier even een extra knuffel geeft. Ook is het een dag om even stil te staan bij de bijzondere band tussen dier en baasje. Vandaag delen we vijf unieke en ontroerende verhalen van honden en hun baasjes.

Toch nog bij de bruiloft 
De Amerikaanse Kelly O’Connell was 19 jaar toen ze Charlie Bear als puppy kreeg (foto links). Het was niet de bedoeling om een hond te nemen, maar het was liefde op het eerste gezicht en het enige waar ze op dat moment aan kon denken was: ‘’Ik moet en zal deze puppy mee naar huis nemen.’’ Kelly leerde James kennen, ze werden verliefd en gingen samenwonen. Natuurlijk verhuisde Charlie mee. Een paar jaar later werd de geliefde viervoeter ziek. Een hersentumor. Het ging erg slecht met hem. Kelly en James zouden gaan trouwen en hadden zich er al bij neergelegd dat Charlie deze bijzondere gebeurtenis niet meer zou meemaken. Charlie liet zich niet kennen en leek tijdens de dag van de bruiloft weer de oude te zijn. Wat waren Kelly en James gelukkig. Een week later lieten Kelly en haar man Charlie inslapen. ‘’Het waren 15 bijzondere jaren die ik nooit had willen missen.’’

Zes lange dagen wachten 
De Spaanse Sandra Iniesta en haar hond Maya hebben een zeer speciale band. Toen Sandra werd opgenomen in het ziekenhuis bleef de hond zes dagen voor het ziekenhuis wachten tot haar baasje weer gezond en wel het ziekenhuis uitkwam. De vader van Sandra probeerde de hond mee te nemen naar huis, maar dat lukte met geen enkele mogelijkheid.

Ik laat je niet alleen 
Eind augustus dit jaar werd Italië getroffen door een ernstige aardbeving. Andrea Cossu (47) was tijdens de aardbeving op de verkeerde plek en kwam onder een instortend gebouw terecht. Hij overleefde de aardbeving niet. Andrea had een speciale band met zijn hond Flash. Dit was te merken tijdens de begrafenis. Het arme beestje bleef bij de kist van zijn baasje liggen.

Overal puppy's
Sarah Mallouk Crain is een echte hondenfan. Dat ze werkt bij de honden reddingsorganisatie is dus niet heel vreemd. Afgelopen 10 september stapte Sarah in het huwelijksbootje en zelfs op haar bruiloft was te merken dat honden een belangrijk onderdeel van haar leven zijn. Alle bruidsmeisjes hielden namelijk in plaats van een boeket een puppy vast. Hoe schattig!

Beschermengel 
In huize Promski in de Amerikaanse stad Baltimore gebeurde wel iets heel bijzonders. De acht maanden oude dochter en hond Polo van Erika Premski waren binnen toen er brand in hun huis uitbrak. Moeder Erika probeerde het huis binnen te komen om de twee te redden, maar helaas lukte dit niet door de hoeveelheid rook. De brandweer heeft uiteindelijk de twee uit het huis kunnen redden. Uit onderzoek bleek dat Polo het kleine meisje met zijn lijf had beschermd. Verdrietig genoeg is Polo zelf om het leven gekomen. 

Foto: Jennifer Dziuvenis, Caroline Logan

Reageer op dit artikel

Instagram