Geen categorie

Winter maakt dik

Het zal je vast niet verbazen, maar vrouwen komen aan in de winter. Al komt dat niet door de feestdagen…

Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat ruim een kwart van de vrouwen in de winter meer dan 3 kilo aankomt. Bijna 60% is in de wintermaanden een halve kilo tot bijna 3 kilo zwaarder en gemiddeld komen vrouwen ruim 2 kilo aan. Dat is echter niet te wijten aan de feestdagen, maar aan de winter zelf.

De helft van de ondervraagden geeft dan ook de schuld aan de koude wintermaanden. Ze eten vaker en meer om zich beter te voelen tijdens de donkere, korte dagen. Naar de sportschool gaan zit er ook niet meer in dankzij het sombere, koude weer.

Een kwart van de vrouwen beschuldigt haar collega’s en vrienden. De reden? Zij trakteren in de winter vaker op chocolade en cake. En dat kunnen de ondervraagde vrouwen natuurlijk niet laten liggen. Toch geeft 16% aan het niet vervelend te vinden om in de winter wat zwaarder te zijn. Ze dragen in de winter toch meer kleding. Wel zijn de meesten van plan om in het voorjaar weer af te vallen.

En de mannen? Die hebben bijna geen last van de seizoenswisseling. Een kwart van de ondervraagden is in gewicht hetzelfde gebleven. Ook oudere vrouwen hebben er een stuk minder last van: bijna 50% komt niet aan in de winter.

Bron: www.nu.nl

Reageer op dit artikel

Kom jij ook aan in de winter?

Een beetje

😮

Ja

Ik denk door alle lekkere stamppotten 😀

Weet ik eigenlijk niet

Daar ben ik niet mee bezig om je steeds te wegen,

Nee

Niet teveel vet over je stampotjes, mmmmmm:D

Een beetje

De ene week wel en dan weer niet, het scheelt wel eens wat ik eet. Als ik regelmatig wok dan komt er niets bij maar van veel stampotten ja dat is dan een ander verhaal. Maar wel lekker af en toe.:$:$

Nee

ik let op mijn voeding en beweeg veel

Nee

Ik blijf op gewicht maar schommel wel 1 of 2 kilo .

Nee

stress maakt dik 😉

Instagram