Geen categorie

Wettelijk je vriendschap vastleggen?

Heb jij een goede vriendin waar je zoveel waarde aan hecht dat je jullie vriendschap voor de wet zou willen vastleggen? Misschien kan dat binnenkort…

2 vrienden uit Amsterdam vinden dat je een vriendschap zou moeten kunnen laten vastleggen, zoals stellen kunnen trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Zij maken zich hier hard voor, omdat er bepaalde voordelen kleven aan een wettelijke verbintenis. Een trouwakte zorgt bijvoorbeeld onder andere voor het verschoningsrecht. Stel: je partner heeft iemand vermoord. Dan hoef je als zijn vrouw wettelijk niet te getuigen als je dat niet wilt. Een ander voorbeeld: als je vriend blut is en jij de loterij wint, kun je je vriend niet zomaar veel geld geven. Dit kan wel bij je partner, vanwege die trouwakte. Door ervoor te zorgen dat een vriendschap voor de wet kan worden vastgelegd, hopen de vrienden voor elkaar te krijgen dat aan een vriendschap ook zulk soort rechten zijn verbonden. 

Wat vind jij: moet de mogelijkheid er komen om een vriendschap vast te leggen voor de wet? Vriendin is benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp. Laat het weten via de poll!

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Wat vind jij van het wettelijk kunnen vastleggen van je vriendschap?

Ik vind het belachelijk, omdat...

….het gewoonweg belachelijk is. Niet meer en niet minder. :/

Ik vind het belachelijk, omdat...

Het gewoon belachelijk is. En wat als een vriendin bv jou een streek uithaalt, een boete opleggen opzo? Erg kinderachtig….

Instagram