Geen categorie

Wat vind jij: Wel of geen vuurwerk met oud en nieuw?

We staan alweer bijna aan het begin van een nieuw jaar. Dat betekent: oliebollen, champagne en….vuurwerk! Of ga jij liever niet knallend het nieuwe jaar in?

Uit onderzoek van EenVandaag onder 20.000 respondenten blijkt dat veel Nederlanders graag een vuurwerkverbod zouden willen in Nederland. Tweederde van de ondervraagden vindt dat particulieren geen vuurwerk meer zouden mogen afsteken. De helft wil dat alleen gemeentelijke vuurwerkshows nog worden toegestaan. 14% zou graag een totaal verbod zien in ons land. De voornaamste redenen: de hoge kosten die schade en letsel met zich meebrengen, de angst die ontstaat bij dieren en lichamelijk letsel.

Toch zijn er nog genoeg ondervraagden die wel graag knallend een nieuw jaar in gaan. Een derde van de deelnemers vindt dat alles moet blijven zoals het is en dat er dus gewoon vuurwerk mag worden afgestoken tijdens een jaarwisseling. Deze groep mensen vindt een vuurwerkverbod een vorm van betutteling en vindt dat het afsteken van vuurwerk behoort tot een van de Nederlandse tradities.

Wat vind jij?
Hoort vuurwerk bij oud en nieuw of zou er wat jou betreft een verbod op mogen komen? Laat het ons via onderstaande poll weten. Wij zijn erg benieuwd!

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Ben jij voor of tegen een vuurwerkverbod?

Ik ben tegen, omdat...

Omdat hetergewoon bij hoort. En iedereen vindt het om 12 uur toch een hele happingen. Ik vind het wel verstandig dat er op verschillende plaatsen bv bij bejaarden tehuisen of winkelventra een verbod geld.

Ik ben voor, omdat...

…..het tegenwoordig de spuigaten uitloopt. Laten ze dan gewoon op een vaste plek door experts vuurwerk afschieten waar iedereen naar toe kan gaan. Ik ben voor een vuurwerkverbod dus! :stop:

Ik ben voor, omdat...

Ik ben voor een vuurwerkverbod. De overlast die het geeft, is schrikbarend. Iedereen weet dat je op de dag zelf vanaf 10.00 uur mag afsteken, maar helaas houdt niemand zich hier aan. Mijn grootste angst is door toedoen van een ander een hand of oog te verliezen. Iedereen die zelf vuurwerk afsteekt en daardoor gewond raakt, zou niet geholpen moeten worden in een ziekenhuis. Een vuurwerkverbod dus, hoe sneller, hoe beter ! En het argument dat ‘het er nu eenmaal bij hoort’, slaat echt nergens op.

Ik ben tegen, omdat...

Ik vind het zo erg voor de dieren, heb zelf een hondje gehad die als de dood was voor alle knallen. En dat is een ramp. Doe het bv op 1 centaal punt en laat dan de gemeente het verzorgen.;)

Ik ben tegen, omdat...

Het een kwelling is voor 80% van de dieren, veel mensen er bang voor zijn en het ook heel erg slecht is voor het milleu :(:

Ik ben tegen, omdat...

Willen ze nou echt alles gaan verbieden.Vuurwek hoort toch bij de jaarwisseling!!! Kom op zeg.Ik zeg knallen maar!!! Maar wees natuurlijk voorzichtig…

Ik ben voor, omdat...

Iedereen maar op iedereen schiet. Huisdieren worden gewoon opgeblazen of het niets is. Het milieu gaat naar de knoppen want niemand ruimt wat op. Hulpdiensten worden opgeroepen door stommiteiten met vuurwerk wat een hoop geld kost. Moet ik nog doorgaan?

Ik ben tegen, omdat...

Zonde van het geld,
maar ook milieuvervuilend
en daarom erg slecht voor je gezondheid .Plus alle dieren die bang zijn en mensen altijd weer rare dingen doen met vuurwerk wat echt niet kan .

Ik ben tegen, omdat...

Vuurwerk hoort er toch bij met oud en nieuw!!!

Instagram