Geen categorie

Vriendin bij de Toppers

Het gebied rondom de Amsterdam Arena kleurde afgelopen weekend blauw-wit. Hét teken dat het weer tijd was voor het jaarlijkse feestweekend van de Toppers. Waar de één een matrozenpet voldoende in het thema ‘Glitter Marine White & Blue’ vond passen, kwam de ander in een glitterblauw kostuum met een opblaasbootje om de heupen. Eén ding deelden alle bezoekers en artiesten: het vermogen om een flink feest te bouwen!

Nog voor het openingsnummer ontstonden in verschillende hoeken van het stadion spontane polonaises, waardoor de sfeer er al goed in zat op het moment dat de Toppers per (rollende) zeemeermin de Arena betraden.

Met matroos-klassiekers als ‘YMCA’ en ‘In the Navy’ gaven René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling vervolgens het startsein voor een 3,5 uur durend groot meezingfeest. Bijgestaan werden ze door artiesten als Glennis Grace, Paul de Leeuw, Paul Turner en The Gypsy Kings, die voor een prettige afwisseling zorgden. Glennis Grace bewees maar weer eens haar zangkunsten met haar Whitney Houston-medley en Paul de Leeuw had de lachers op de hand met zijn Duitse Schlagers en zijn Annie de Rooij act.

Verrassend waren de Engelse feestnummers na de pauze, zoals ‘Love is Gone’, ‘Moves like Jagger’ en ‘When love takes over’, waarbij de mannen bewezen zich in het Engels ook goed te kunnen redden.

Maar natuurlijk blonken de mannen uit in de nummers uit hun eigen genre: Nederpop en volksmuziek. De belofte ‘We gaan er samen een groot feest van maken’ zijn de ze dubbel en dwars nagekomen. Volgend jaar weer! 

Tekst: Lenneke Arts.

Reageer op dit artikel

Ben jij naar de Toppers geweest?

Ja, het was super! Volgend jaar weer!

Het was TOP!!!!!!

Nee, hoeft ook niet.

moet er niet aan denken

Ja, het was super! Volgend jaar weer!

(k)

Ja, het was super! Volgend jaar weer!

Had kaartjes gewonnen, een super avond gehad!

Ja, het was super! Volgend jaar weer!

Ja,wat was het weer geweldig! Ik had voor weinig geld kaartjes kunnen bemachtigen!Het blijft een groot feest!

Instagram