Geen categorie

Voorkom online kinderlokken

Bijna een week geleden kwam naar buiten dat een Amsterdammer wordt verdacht van misbruik van 400 kinderen via de webcam. Vorig jaar kwam een soortgelijk incident aan het licht, waarbij een man 300 meisjes misbruikte via internet. Vriendin geeft daarom tips, zodat je ervoor kunt zorgen dat jouw kids veilig kunnen internetten.

 

  • Vertel je kind dat hij zijn naam en adres niet zomaar aan iemand moet geven. Zorg ook dat je kind online verschillende namen gebruikt, zodat hij lastig te herkennen is.
  • Google de naam van je kind eens en kijk wat je allemaal over hem of haar kunt vinden.
  • Laat je kind nooit een afspraakje maken met iemand die ze online heeft ontmoet.
  • Als iemand vervelende dingen vraagt, laat je kind dan zeggen dat hij of zij dat niet wil en de afzender vervolgens weigeren of blokkeren.
  • Als je kind ‘gestalkt’ wordt via internet, verzamel dan bewijs. Vraag je kind alle e-mails op te slaan. Dat doe je door naar ‘extra’ te gaan, dan naar ‘opties’ en dan naar ‘berichten’.
  • Laat je kind goed nadenken over de foto’s die hij of zij van zichzelf verspreidt. Kunnen ze op de voorkant van de krant die iedereen leest? Nee? Dan ook niet op internet!
  • Vertrouw op je eigen intuïtie en dat van je kind. Voel je dat er iets niet klopt? Luister naar dat gevoel.

Reageer op dit artikel

Hoe zorg jij ervoor dat jouw kinderen veilig internetten?

Anders, namelijk...

….ondanks dat mijn kind 18 is houd ik het toch goed in de gaten. Toen ze jonger was keek ik continue de geschiedenis door en mocht er niet langer dan 2 uur gebruik worden gemaakt van de pc. De pc staat in de woonkamer en ik kan alles zien. En denk er maar om dat ik alles zie want als ik iets niet vertrouw ga ik kijken wat het is. Ik ken alle wachtwoorden van de site’s die ze bezoekt dus dat zit wel snor. Ze kent gelukkig alle gevaren en is erg bijdehand 😉

Dat doe ik door...

De gevaren op internet bespreekbaar te maken.

Instagram