Geen categorie

Rode lippen zijn sexy

Marilyn Monroe en Rihanna weten het al langer dan vandaag: rode lippenstift is sexy. Nu is het ook wetenschappelijk onderzocht, en wat blijkt? Mannen kijken langer naar een vrouw als ze rode lippenstift draagt.

De Universiteit van Manchester heeft dat onderzocht door de oogbewegingen van een testpanel te volgen. Dat testpanel bestond uit 50 mannen die naar verschillende foto’s van vrouwen moesten kijken.  De deelnemende mannen bleken gemiddeld 73 seconden naar een vrouw met rode lippenstift te kijken. Een dame met roze, gestifte lippen werd 6,3 seconden bekeken en vrouwen zonder lippenstift kregen slechts 2,2 seconden van hun aandacht.

Heb je een baantje in de horeca? Draag dan eens wat vaker rode lippenstift, want je krijgt meer fooi! Uit een eerder Frans onderzoek is gebleken dat serveersters met rode lippenstift van de helft van alle mannelijke klanten fooi kregen. Bediendes met bruine of roze lippenstift kregen van slechts 30 procent van de mannen fooi. Achteraf gaven de heren ook toe dat ze serveersters met rode lippenstift aantrekkelijker vonden.

Bron: www.nu.nl

Reageer op dit artikel

Draag jij vaak rode lippenstift?

Anoniem

Ja, altijd

Rood staat me heel erg goed. Mijn favoriete kleur is het ook nog eens dus vandaar…:D

Nee, dat is helemaal niets voor mij

Rode lippen zijn lelijk, maar dat is mijn mening. Kan me niet voorstellen dat het mannen uitnodigd om een vrouw te zoenen. Het trekt wel de aandacht, dat wel. Ik hou zelf meer van een zachte kleur lipgloss. Zag laatst een foto van Ilse deLange met rode lippen en een heel wit gezicht, ze ziet eruit als een spook.

Soms

Ik vind rood altijd heel vrouwelijk staan.(k)

Nee, dat is helemaal niets voor mij

nou nee , gewoon omdat ik vinddat het echt niet bij mij past ! vind het te opzichtig .
Ik met mijn afro look ,heb het liefst oranje bruine lippenstift of lip gloss .(k)(k)

Soms

Ik heb verschillende kleuren en rood heb ik pas gekocht maar moet er wel aan wennen .

Instagram