Geen categorie

Quinta en Chantal wilden graag werken en openen deze maand hun kattencafé

Quinta is gedeeltelijk arbeidsongeschikt en Chantal is volledig afgekeurd. Niets houdt de vriendinnen tegen: “Toen we brainstormden over hoe we dan wél konden werken, kwamen we op het idee om samen een kattencafé te beginnen.”

In Vriendin 10 vertelden de vriendinnen hun verhaal. Hieronder kun je het verhaal teruglezen. 

Quinta (27) heeft een relatie met Tom en is gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Chantal (32) is single en volledig afgekeurd. Samen beginnen ze deze zomer een kattencafé. 

Quinta: “Door de ziekte van Lyme ben ik gedeeltelijk afgekeurd. Ik kan wel werken, maar niet op vaste tijden omdat ik nooit weet wanneer mijn pijn- en vermoeidheidsklachten opspelen. Helaas durven werkgevers het niet aan me in dienst te nemen. Heel frustrerend, ik wil van alles, maar toch zit ik thuis. 
 

'Als Chantal iets niet kan, neem ik het van haar over en omgekeerd. Samen staan we sterk'
 

Vorig jaar kwam ik op een verjaardag Chantal tegen. Zij is volledig afgekeurd vanwege haar epilepsie, maar heeft een enorme drive om haar dromen waar te maken. Toen we aan de praat raakten, bleken we veel raakvlakken te hebben. We bloggen over onze ziektes, zijn ondernemend, dol op katten en denken in oplossingen. Toen we brainstormden over hoe we dan wél konden werken, kwamen we op het idee om samen een kattencafé te beginnen, een koffiebar waar mensen met katten kunnen knuffelen. Ideaal voor mensen die geen huisdier kunnen houden. Door voor lieve asielkatten te kiezen, proberen we de plaatsing van die dieren op de kaart te zetten. Ook willen we mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen. Zonder Chantal zou het onmogelijk zijn ons café Kat & Schotel op te zetten. Ik heb nog steeds beperkingen, maar voor Chantal geldt hetzelfde en daardoor voelen we elkaar zo goed aan. Als Chantal iets niet kan, neem ik het van haar over en omgekeerd. Samen staan we sterk.”

Chantal: “Ik heb altijd veel dromen gehad, maar door mijn epilepsie kreeg ik nooit de kans ze uit te voeren. Quinta en ik helpen elkaar om kansen te pakken. Ons kattencafé opent deze zomer. Ik kan niet wachten.”

27 mei openen Quinta en Chantal kattencafé Kat & Schotel aan de Oostsingel in Goes, Zeeland. Neem hier een kijkje op hun website. 

Foto: Robert Elsing

Reageer op dit artikel

Instagram