Geen categorie

Op date met een lijsttrekker

Een lunch afspraak met Jesse Klaver, een diner met kaarslicht met Mark Rutte of een borrel met Geert Wilders? Vrijgezelle vrouwen uit Nederland zouden weleens op date willen met een lijsttrekker. Maar voor wie kiezen ze dan?

Lijsttrekkers 
De verkiezingen komen eraan en datingsite Lexa.nl deed onderzoek: welke lijsttrekker kiezen vrijgezelle vrouwen voor een date? Ze vroegen dit aan ongeveer 1200 vrouwen. Daar kwam uit dat één op de vijf vrouwen weleens op date wil met Jesse Klaver van GroenLinks. Dat zal vooral zijn geweest vanwege zijn spontaniteit en charisma. En natuurlijk zijn ook zijn looks niet onopgemerkt gebleven. Volgens het onderzoek is het uiterlijk van Klaver aantrekkelijker dan dat van de overige lijsttrekkers. Ook kozen vrouwen voor de humor van Mark Rutte, de intelligentie van Alexander Pechtold en de ideeën van Geert Wilders.

Activiteiten
En wat doe je dan met Rutte? Een hapje eten! Volgens het onderzoek is Mark de ideale kandidaat voor een diner bij kaarslicht, maar liefst de helft van de vrouwen vindt dit. Eén op de vijf vrouwen wil het dan wel graag over politiek hebben en zouden daarom graag een rondleiding door de Tweede Kamer krijgen. Sybrand Buma mag dan voor gids spelen en de dames rondleiden. De vrouwen die meer van een wandeling door het bos houden, nemen SGP lijsttrekker Kees van der Staaij mee aan de hand. 

Werk en privé
Natuurlijk zullen de gesprekken vooral over politiek gaan, maar ruim twee derde van de vrouwen is ook benieuwd hoe de politicus dit combineert met zijn privéleven. Wat is er nou belangrijker in het leven? En is er wel ruimte voor een relatie?

Overigens grote teleurstelling voor vrijgezelle vrouwen; Jesse Klaver is al getrouwd en heeft twee jonge kinderen. 

De Tweede Kamerverkiezing is op 15 maart. 

Foto: Merlijn Doomernik

Reageer op dit artikel

Instagram