Geen categorie

Nachtbraker of ochtendmens?

Ben jij een ochtendmens? Dan heb je waarschijnlijk minder last van slaapapneu en snurken. Nachtmensen zijn op hun beurt weer creatiever. Of je een avond- of ochtendmens bent, is genetisch bepaald.

Voor 2 verschillende studies werden 20 jaar lang de slaapgewoonten van studenten geanalyseerd. Of je een ochtend- of nachtmens bent, wordt bepaald door de biologische klok. Dat wordt weer beïnvloed door genen, grotendeels door het gen dat bekend staat als Period-3. Wetenschappers van de University of Surrey ontdekten twee versies van dit gen: een lange en een korte. Mensen met een korte versie zijn nachtbrakers en degenen met een lange versie zijn ochtendmensen.

Ben jij een ochtendmens? Dan heb je grotere kans op een succesvolle carrière,  ben je minder flexibel, maar wel welvarender. Ben je een nachtmens? Dan ben je creatiever en heb je sneller last van slaapapneu. Althans, dat is gebleken uit de studies.

Had je vroeger een ander slaappatroon dan nu? Dat kan. Slaappatronen wijzigen namelijk naarmate je ouder wordt. Kinderen zijn vaak ochtendtypes, maar wanneer ze gaan puberen, veranderen ze in avondtypes. En hoe ouder volwassenen worden, hoe meer ze terugvallen naar een ochtendritme.

Bron: www.nu.nl

Foto: iStockphoto

Reageer op dit artikel

Ben jij een avond- of ochtendmens?

Een ochtendmens

:D:D

Anoniem

Een ochtendmens

’s Morgens ben ik zo kwiek als een hoentje. In de avond kun je me dan meestal opdweilen 😀

Een ochtendmens

Ben altijd al een ochtendmens geweest en snel met alles op orde maken .
Slaap s winters wel iets langer maar in de zomer juist niet .

Een ochtendmens

Nu snap ik het, mijn man is een avondmens, dat is soms wel lastig, hij doet dingen het liefst aan het eind van de middag of ’s avonds, terwijl ik liever zoveel mogelijk dingen ’s morgens doe.

Een avondmens

Absoluut een avondmens, geen twijfel mogelijk. Man net andersom.

Een avondmens

Absoluut een avondmens. Mijn man een ochtendmens.

Een ochtendmens

:$:$

Een ochtendmens

:$:$

Een avondmens

Nu dat ik niet meer werk vind ik het heerlijk om wat later uit bed te komen, en s,avonds zitten we nog gezellig met een mooi muziekje.;)

Een avondmens

sinds ik tegen een burn-out heb aangezeten ben ik ’s ochtends niet meer vooruit te branden. Ben al mijn energie kwijt en kan nog niet gauw nieuwe energie opdoen

Een avondmens

Heerlijk om een avondmens te zijn das genieten!!

Instagram