Geen categorie

Je ziet een hond in een snikhete auto. Zo pak je het aan

Gistermiddag werd een belangrijk filmpje massaal gedeeld op social media. Twee (nog) onbekende mannen sloegen een ruit in om een hond uit een warme auto te redden. Welke tips heeft de Dierenbescherming nog meer?

In een auto kan het al snel extreem heet worden. Het kan tot wel 50 graden worden in een auto. De Dierenbescherming zegt dat je snel moet ingrijpen. Of je slaat de ruit in, of je slaat alarm. 

Wel of niet een ruit inslaan?
Is het gevaarlijk voor de hond? Is het strafbaar? Dit zijn moeilijke vragen. De politie adviseert daarom altijd 144 te bellen. Juridisch gezien sla je ongevraagd de ruit in van een auto. Het Verbond van Verzekeraars is het hiermee eens. Gaat het om een noodsituatie? Dan adviseert de Dierenbescherming direct contact op te nemen met de politie.

Nadat je een hond bevrijdt…
…kun je het beestje het beste voorzichtig overgieten met niet al te koud water. Te koud water zorgt voor onderkoeling, dus je kunt het beste alarm slaan als de hond er erg slecht aan toe is.

Schaduw en raampje open
Laat je een hond achter in een auto die op dat moment in de schaduw staat? Ook dit is een slecht idee. De zon draait de hele dag door en een uur later kan de auto alsnog in de brandende zon staan. Hetzelfde geldt voor een raampje dat je openlaat. Het zal evengoed te heet worden in de auto. 

Meer info op www.dierenbescherming.nl

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram