Geen categorie

Hét bewijs dat onze mannen vaak niet naar ons luisteren

Heb je vaak het gevoel dat je partner niet naar je luistert als je iets vertelt, maar ontkent hij dat? Nu heb je bewijs!

Voor een onderzoek werden 2000 mannen ondervraagd. Daaruit bleek dat mannen zich al na gemiddeld 6 minuten niet meer focussen op het gesprek met hun partner. Wanneer ze met vrienden praten, houden ze hun aandacht er zo’n 25 minuten bij. Gesprekken over sport, films of hun seksleven kunnen ze 15 minuten volgen.

Meer dan de helft van de mannen gaf toe dat hij slecht luistert. Vooral wanneer het gesprek gaat over een persoon die hij nog nooit heeft ontmoet, collega’s van zijn partner of beroemdheden. Als een man sport kijkt, zapt of een spelletje op zijn telefoon speelt, kun je beter wachten met je hart uitstorten. Dit zijn de slechtste momenten om een gesprek te beginnen.

Maar wij vrouwen zijn ook niet helemaal onschuldig. 55% test stiekem of haar partner wel luistert door rare dingen tussendoor te zeggen en te kijken of hij erop reageert. Andere tekenen zijn: een uitdrukkingsloos gezicht, een lange nadenktijd en alleen aandacht voor zijn beeldscherm.

Maar toegegeven: ook vrouwen luisteren beter naar een vriend of vriendin dan naar hun partner. Het favoriete onderwerp dat een vrouw met haar vriendinnen bespreekt. is relaties. 

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Luistert jouw man/vriend goed?

Ja, hij is echt geintereseerd in mijn verhalen

Moet wel op een geschikt moment zijn. Als hij met z’n gedachten ergens mee bezig is, dan wacht ik even. Maar hetzelfde geldt andersom, als ik het druk heb, hoor ik ook maar de helft en denk, wacht even tot strakjes. Wel zo gezellig.

Nee, helemaal niet

Als ik hem vraag wat ik net vertelde weet hij het soms niet eens.:o

Ja, hij is echt geintereseerd in mijn verhalen

Ja, maar wel 1 op 1, niet als we in de auto zitten, of voor de t.v. Soms vraag ik weleens: wat heb ik zojuist gezegd? 😀

Instagram