Geen categorie

Geknipt op te stemmen: het maakt niet uit wat je stemt, maar dat je stemt

Bij de kapper maak je altijd wel een gezellig praatje. Daarom grijpen ruim 1.500 kappers nu hun kans om de aanstaande verkiezingen te bespreken en stemgerechtigden naar stembus te krijgen. Want, iedereen is geknipt om te stemmen.

Deze week zie je in meer dan 200 kapsalons een actiesticker op de spiegel, met daarop de vraag: Ben jij geknipt om te stemmen? De sticker maakt het voor kappers en klanten makkelijker om over de aanstaande verkiezingen te praten.

Jouw stem heeft invloed  
De campagne is een initiatief van Laurens van de Vijver, CEO van het moederbedrijf van Cosmo Hairstyling en Team Kappers. Samen met andere ketens als Yes Salons en Salon Rob Peetoom probeert Laurens het belang van het stemmen duidelijk te maken. Jolanda Grift, Salon Manager Cosmo Zuidas: "Wij staan midden in de maatschappij en het valt me op dat veel mensen bij ons in de kappersstoel vertellen dat ze zich zorgen maken over de politiek. Ik kan dan maar één advies geven: laat je stem horen!" Jouw stem heeft namelijk ook invloed.
 

5 redenen om te stemmen

1. Dit is je kans om in te grijpen
Ben je het ergens niet mee eens? Met je stem heb je invloed op de keuzes die in Den Haag gemaakt worden. 

2. Niet stemmen heeft gevolgen
Kijk maar naar de Amerikaanse verkiezingen en Brexit. Donald Trump won terwijl hij maar 27% van de stemmen kreeg en de Brexit ging door nadat veel nee-stemmers niet naar de stembus gingen.   

3. Geen tijd is onzin  
Kun je op 15 maart niet op tijd naar de stembus? Je kunt een vriendin of familielid machtigen om voor jou te stemmen.

4. Ook één stem maakt verschil
Vorig jaar werd een wet aangenomen over orgaandonatie. De wet werd aangenomen met slechts één stem verschil.

5. Stemmen is uniek
Het algemeen kiesrecht is niet vanzelfsprekend. Vroeger mochten alleen rijke mannen stemmen. Arbeiders en vrouwen kregen pas veel later het recht om te stemmen. Tegenwoordig mogen veel mensen in verschillende landen nog steeds niet hun stem laten horen.  

Reageer op dit artikel

Instagram