Geen categorie

Deze moeder en dochter helpen de honden van daklozen

Tijdens een reis naar New York, werd Genevieve aan het denken gezet toen ze een dakloze man zag zitten met zijn hond. Vragen schoten door haar hoofd. Hoe kan een man, die niet eens voor zichzelf kan zorgen, wel voor zijn hond zorgen?

De gedachte liet haar niet meer los en Genevieve besloot hier wat mee te doen. Inmiddels zijn ze acht jaar verder en hebben Genevieve en haar dochter Renee, een landelijke organisatie opgezet. Pets of the Homeless helpt daklozen en hun dieren. Ze helpen de dieren door voedsel aan te bieden en ze geven de daklozen de kans om de dieren te laten checken door een dierenarts.

Waar mensen volgens Genevieve denken dat daklozen een dier hebben om aandacht mee te trekken, is dit juist verre van waar. Het dier is vaak het enige wat de dakloze nog heeft. De band tussen de twee is onbreekbaar, omdat ze alles samen hebben meegemaakt. Het dier weghalen breekt het hart van de hond en de eigenaar.

Daklozen vinden het moeilijk om voedsel, onderdak en medicijnen voor de dieren te krijgen, simpelweg omdat ze dit amper voor zichzelf kunnen krijgen. Maar de compensatie is de ondraagbare liefde die de dakloze voor het dier heeft. Genevieve en haar dochter helpen de daklozen daar waar het nodig is.

 

In Vriendin 14 was er een soortgelijk intiatief te zien. Femke geeft dieren een nieuw en veilig thuis, wanneer baasjes niet meer voor hun dier kunnen zorgen. Lees het gehele artikel in Vriendin 14. Of lees Femke haar verhaal op de volgende link. 

 

Reageer op dit artikel

Instagram