Geen categorie

Bloemen betalen met boodschappen

Karin Bloemen zet zich op een bijzondere manier in voor De Voedselbank. Op 2 juni kunnen mensen die de Voedselbankkaarten hebben weten te bemachtigen naar haar show Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic in Het DeLaMar-theater in Amserdam. Betalen doen ze niet met Euro’s, maar met boodschappen!

Waarom? Daarom!

Wekelijks eten ongeveer twintigduizend gezinnen, ruim vijftigduizend mensen in Nederland van het voedselpakket dat zij van de Voedselbank krijgen. Elk jaar worden meer dan negenhonderdduizend pakketten uitgedeeld. Begin april werd bekend dat in de eerste drie maanden van 2012 evenveel aanmeldingen binnenkwamen van mensen die de hulp van de voedselbank nodig hebben, als in heel 2011.

Karin Bloemen: "Mijn voorstelling gaat erover dat ik mensen even de dagelijkse crisisbeslommeringen wil laten vergeten. Helaas is dat niet voor iedereen zo makkelijk. Wij hopen door deze actie mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank te helpen door de levensmiddelen in te zamelen en mensen die niet vermogend genoeg zijn om een theaterkaartje te kunnen betalen, naar het theater te laten komen"

De show

In Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic haalt Karin alles uit de kast om haar publiek de dagelijkse crisisbeslommeringen even te doen vergeten – tenslotte werden ook  de grootste Hollywood-producties in de zware jaren '30 gemaakt – en aan haar troostende boezem te laten uithuilen. Kortom, dit is Karin Bloemen in haar meest uitbundige vorm. En dat is feest. Groot feest!

De actie

Op 2 juni 2012 gaan theaterbezoekers de voorstelling Absobloodylutely Bloemiliciously Fanf*ckintastic van Karin Bloemen in het DeLaMar Theater bijwonen in ruil voor vijf levensmiddelen die uit een lijst konden worden gekozen. Het DeLaMar Theater en Karin Bloemen zamelen deze levensmiddelen in voor de voedselpakketten van de Voedselbank. 

De voedselbank-tickets zijn helaas uitverkocht, maar door het grote succes van deze actie, komt er vast een vervolg! We houden je op de hoogte.

Foto: Rob Becker.

Reageer op dit artikel

Maak jij wel eens gebruik van de Voedselbank?

Nee.

gelukkig hoeve we dat nog niet
maar vindt het fijn dat mensen die weinig hebben daar terecht kunnen

Anoniem

Nee.

Kan gelukkig nee zeggen.

Nee.

Wij hebben het geluk allebei een baan te hebben en hebben het dus niet nodig. Wel fijn dat het er is voor mensen die het wel nodig hebbeb

Instagram