Geen categorie

7x misleidende producten

Producten die niet voldoen aan het etiket, zijn vooral misleidend. Voedselwaakhond Foodwatch houdt hierop een oogje in het zeil en selecteerde dit jaar 7 producten die genomineerd zijn voor het ‘Gouden Windei 2015’. Het meest misleidende product wint deze prijs. Welk product vind jij het meest misleidend?

1. Pindakaas light (Plus)
Omdat pinda’s van nature veel vetten bevatten, heeft de supermarktketen een deel van de pinda’s vervangen door glucosestroop. Hierdoor zit er wel minder vet in de pindakaas, maar juist veel meer suiker, namelijk 451%.

2. Pasta met truffel (Aldi)
Je moet heel goed zoeken, maar in deze pasta met truffel zit maar liefst 0,0006% truffel. Volgens de EU-richtlijnen horen fabrikanten ook daadwerkelijk de truffel in het product te stoppen wanneer dit op het etiket vermeldt staat. Alleen zijn ze daarbij vergeten te regelen hoeveel er dan daadwerkelijk van in het product moet zitten.

3. Appelsientje Halfzoet
Het vertrouwde van Appelsientje, maar dan minder zoet. Je betaalt er iets meer voor, maar dan krijg je wel de helft minder suikers binnen. Het klinkt heel verleidelijk, maar daadwerkelijk hebben ze de helft van de appelsap verdund met water. 

Wil je weten wat de andere producten zijn? Neem dan snel hier een kijkje. 

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

leeuwin1963

🙁 Dat is wel erg veel suiker! 😮 1. Pindakaas light (Plus)
Omdat pinda’s van naturen veel vetten bevatten, heeft de supermarktketen een deel van de pinda’s vervangen door glucosestroop. Hierdoor zit er wel minder vet in de pindakaas, maar juist veel meer suiker, namelijk 451%. 🙁 😮

Beantwoorden
ria19472

Ik gebruik geen van die producten daar ik liever puur en vertrouwt voedsel tot mij neem zonder al die toepassingen .

Beantwoorden