Placeholder

Recept voor mini-broodquiches met spek en bieslook

De hartige taart is van alle markten thuis: als lunch, bij de borrel of als maaltijd. En hij is ook koud heel lekker. Deze mini-broodquiches zijn perfect voor een picknick in het park!

De hartige taart is van alle markten thuis: als lunch, bij de borrel of als maaltijd. En hij is ook koud heel lekker. Deze mini-broodquiches zijn perfect voor een picknick in het park!

Voor 12 stuks

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 15 minuten

Ingrediënten

• 200 g ontbijtspek
• 12 sneetjes casinobrood, korstjes verwijderd
• 4 middelgrote  eieren
• 200 g crème fraiche
• 100 g geraspte belegen of oude kaas + extra voor topping
• bieslook
• extra: muffinvorm

Probeer ook eens het klassieke recept voor quiche lorraine

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Zet een koekenpan op het vuur en voeg de spekjes toe. Bak de spekjes op laag vuur krokant en giet ze af. Gebruik wat spekvet voor het invetten van de muffinvorm. Zo komen de quiches na het bakken gemakkelijk uit de vorm.
3. Rol de sneetjes casinobrood zo dun mogelijk uit m.b.v. een deegroller. Doe ieder sneetje in een holte van de muffinvorm en druk dit stevig aan, zodat er een bakje ontstaat.
4. Doe de eieren, crème fraiche, uitgebakken spek en geraspte kaas in een kom en meng goed door. Breng het mengsel op smaak met peper (er zit al genoeg zout in de andere producten).
5. Giet de vulling in de broodvormpjes en top de quiches af met wat extra geraspte kaas. Bak ze 15-18 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn en de vulling is gestold. Maak de mini quiches af met wat vers gesneden bieslook.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Victor de Launay.

Ook lekker als snack: gevulde saucijzenbroodjes