Placeholder

Zaterdag: smeuïge Reuben sandwich

Vanaf deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Vandaag even lekker snacken met deze heerlijke sandwich.

Vanaf deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Vandaag even lekker snacken met deze heerlijke sandwich.

Ingrediënten: 
-4 el mayonaise
2 el ketchup
1 tl worcestersaus
2 tl citroensap
1/2 sjalotje, fijngesnipperd
-2 tl kappertjes, fijngesneden
-snufje 
chilipoeder
-peper
300 g wijnzuurkool, goed uitgelekt
8 dikke sneden zuurdesembrood
100 g Emmentaler, geraspt
-300 g 
pastrami
-chips, voor erbij
-augurk, voor erbij

Aan de slag:
Maak eerst de saus door mayonaise, ketchup, worcestersaus, citroensap, sjalotje, kappertjes, chilipoeder en peper in een kom te mengen. Roerbak de zuurkool op hoog vuur in een koekepan met antiaanbaklaag in ca. 6 minuten. Leg de sneden brood op een bakplaat en rooster ze aan een kant goudbruin onder de grill. Haal 4 van de sneden eruit en leg ze op een plank. Draai de andere 4 sneden om, smeer de helft van de saus erop, beleg ze met de kaas en laat de kaas in een paar minuten onder de grill smelten. Houd het brood goed in de gaten zodat het niet verbrandt! Maak de sandwiches als volgt: beleg de sneden met kaas met de pastrami en de zuurkool. Smeer de rest van de saus over de andere 4 sneden en leg ze op de zuurkool. Snijd elke sandwich doormidden, prik de sneetjes vast met een satéstokje en serveer met chips en een augurk.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille, Sissy-Boy Homeland.