Placeholder

Recept voor wortel-kerriesoep & kip-naansandwich

Makkelijk, gezond en lekker! Wat wil je vandaag nog meer?

Makkelijk, gezond en lekker! Wat wil je vandaag nog meer?

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-2 el zonnebloemolie
-1 ui, gesnipperd
-1 el kerriepoeder
-1 l groentebouillon
-500 g winterpeen, in plakjes
-4 mininaans knoflook-koriander (brood, Indiase schap)
-200 g gerookte kipfilet, in plakjes
-8 plakjes komkommer
-1/2 kleine rode ui, gesnipperd
-4 el Griekse yoghurt
-3 el koriander, grofgehakt
-200 ml kokosmelk of kookroom
-Extra: staafmixer

Aan de slag: 
Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui. Voeg de kerriepoeder toe en bak 1 minuut, tot de geuren vrijkomen. Schenk de bouillon in de pan. Voeg de winterpeen toe en kook de wortel in circa 10 minuten gaar. Rooster de naanbroodjes in de broodrooster en snijd ze open. Beleg de onderste helften met de kipfilet, de komkommer en de ui. Schep er de yoghurt in. Bestrooi met 1 el koriander en peper naar smaak en dek af met de bovenste helft van de broodjes. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de kokosmelk of de room toe en verwarm de soep nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Schep de wortel-kokossoep in kommen of diepe borden en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de naansandwiches.

Bereidingstijd: 25 minuten

Tips

  • Vervang voor een extra kruidige soep de kerriepoeder door milde Indiase currypasta (pot).
  • Vervang de wortel door blokjes pompoen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Dille & Kamille, H&M home, Zara home.