Placeholder

Vrolijke salade met azijn

Een vrolijke salade met frambozen en een frambozendressing.

Een vrolijke salade met frambozen en een frambozendressing.

Voor- of bijgerecht voor 4 personen.

• 125 g frambozen (vers of diepvries)
• 2 el frambozenazijn
• 6 el olijfolie
• 1 tl vloeibare honing
• 25 g pijnboompitten
• 1 rijpe avocado, geschild en pit verwijderd
• 2 bosuitjes, in ringen
• 100 g gemengde sla (zakje)
Extra benodigdheden: staafmixer.

Als je diepvriesframbozen gebruikt, ontdooi ze dan eerst. Pureer met een staafmixer de helft van frambozen met de azijn, olie en honing. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om de dressing wat te verdunnen.Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin. Snijd de avocado in blokjes. Verdeel de sla, avocado en bosuitjes in een grote schaal en schenk er de frambozendressing over. Strooi er de pijnboompitten en de rest van de frambozen over. Serveer als voorgerecht met dikke sneeën landbrood en zoute boter of als bijgerecht met gebraden kip. Door plakjes gerookte kipfilet en verbrokkelde geitenkaas toe te voegen, maak je er een maaltijdsalade van.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Recepten: Tal Maes.