Placeholder

Vegetarische minestrone met pesto en ciabattapizza

Een keertje geen vlees? Zet dan deze heerlijke minestrone met pesto en ciabattapizza op tafel. Smullen!

Een keertje geen vlees? Zet dan deze heerlijke minestrone met pesto en ciabattapizza op tafel. Smullen!

Ingrediënten: 1 ciabatta • 1 blikje tomatenpuree (70 g) • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes • 1 tl gedroogde oregano • 2 el olijfolie • 1 ui, gesnipperd • 2 tenen knoflook, fijngehakt • 400 g Italiaanse roerbakgroenten (koelvers) • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g) • 750 ml groentebouil- lon • 150 g kleine pasta, bijv. schelpjes • 1 pot witte bonen (350 g), uitgelekt en afgespoeld • 4 el pesto alla genovese (potje). Extra nodig: bakplaat, staafmixer of keukenmachine

Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de ciabatta en snijd de helften open. Besmeer de 4 stukken ciabatta met de tomatenpuree. Leg er de plakjes mozzarella op en bestrooi met de oregano en zout en peper naar smaak. Leg ze op de bakplaat. Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de roerbakgroenten 5 minuten al omscheppend. Pureer de tomaten met de staafmixer of in de keukenmachine en schenk in de pan. Voeg de bouillon toe. Kook de soep 10 minuten op laag vuur. Bak intussen de ciabattapizza’s in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten goudbruin. Voeg de pasta aan de soep toe en kook op laag vuur in 10 minuten beetgaar. Voeg de witte bonen aan de soep toe en verwarm nog 2 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en schep er een lepel pesto in. Serveer met de ciabattapizza’s.

Tip: Geef er een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas bij om in de soep te strooien.
 

Bereidingstijd: 30 minuten Oventijd: 10-15 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Dille & Kamille.