Placeholder

Traditonele lasagne bolognese

Klassieker uit de oven: lasagne bolognese. De combinatie van laagjes deeg, rijke tomatensaus en fluweelzachte bechamel maken lasagne een van de meest geliefde ovengerechten.

Klassieker uit de oven: lasagne bolognese. De combinatie van laagjes deeg, rijke tomatensaus en fluweelzachte bechamel maken lasagne een van de meest geliefde ovengerechten.

Ingrediënten: 1 el olijfolie • 1 teentje knoflook, in plakjes gesneden • mespunt gedroogde chilivlokken • 500 g magere rundergehakt • 350 ml zelfgemaakte tomatensaus • zout en peper • 1 pot bechamelsaus (400 g) • 250 g gedroogde lasagnebladen • 1 bol mozzarella van 125 g, in stukjes gescheurd • 20 g versgeraspte Parmezaanse kaas • 11⁄2 tl gedroogde basilicum

Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een rechthoekige ovenschaal van ongeveer 26 x 17 cm in met een dun laagje olijfolie en plaats deze op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie. Verhit de olijfolie in een grote koekepan en bak de knoflook en chilivlokken in 2 minuten. Verhoog het vuur, voeg het gehakt toe en bak het al roerend in 5 minuten rul. Voeg de tomatensaus toe en laat dit 5 minuten koken. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel 1/3 van de bechamelsaus over de bodem van de lasagneschaal, volg met 1/3 van de lasagnebladen, de helft van de saus en de helft van de mozzarella. Maak de lasagne met de rest van de ingrediënten op dezelfde manier af maar eindig met de bechamelsaus. Bestrooi de bovenste laag met de Parmezaanse kaas, de basilicum en een beetje peper. Bak de lasagne in 40 minuten en serveer met een salade.

Tip: tijdens het bouwen van de lasagne kun je per laag meerdere deedbladeren overlappen of over elkaar heen leggen.

Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 40 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Zara Home, Dille & Kamille.