Placeholder

Salade met dille en reuzenbonen

Deze makkelijke salade is door de reuzenbonen lekker vullend. Serveer de salade als voorgerecht of als bijgerecht bij geroosterde kip.

Deze makkelijke salade is door de reuzenbonen lekker vullend. Serveer de salade als voorgerecht of als bijgerecht bij geroosterde kip.

Bijgerecht voor 4 personen

Boodschappen
• 6 el olijfolie
• 2 el witte-wijnazijn
• 1 rode ui, in dunne ringen
• 100 g veldsla, gewassen en gedroogd
• 15 g verse dille
• 1 blik witte reuzenbonen (425 ml), uitgelekt en afgespoeld
• 2 el Parmezaanse kaassnippers

Bereidwijze
• Meng in een kommetje de olijfolie met de azijn en de ui.
• Voeg zout en peper naar smaak toe.
• Laat de dressing minimaal vijf minuten staan, zodat de uienringen even kunnen marineren.
• Meng in een schaal de veldsla met de hele takjes dille.
• Meng er voorzichtig de dressing en de reuzenbonen door.
• Strooi er de Parmezaanse kaassnippers over.

Recept: Tal Maes Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Isabelle van der Horst